PRVA HNL

OSIJEK - DINAMO 1-1 Mešanović u finišu utakmice otkinuo bodove Dinamu

Dinamo je poveo preko Pavičića koji je igrao u drugom debiju za Dinamo, a za Osječanje je izjednačio Mešanović u 84. minuti nakon konfuzije Dinamove obrane
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 22. veljača 2015. 14:51

Treći put u posljednja četiri susreta Osijek je neporažen na Gradskom vrtu od Dinama. Veliki bod i skok na osmo mjesto prvenstvene ljestvice. Potpuno zasluženo s obzirom na sve viđeno na travnjaku i fanatičnu borbu Osječana za svaku loptu.

Nismo puno od nogometa vidjeli u prvom poluvremenu. Dinamo, sa čak devet stranaca u momčadi i veznom linijom koja je prvi put istrčala zajedno, bio je prilično rezerviran, čemu je sigurno znatno doprinijela čvrsta i na trenutke agresivna igra Osječana u sredini terena. Kao što je i najavio Ivo Šušak postavio je čvrsti blok u sredini s nakanom da napadače i vezne igrače Dinama odmakne što dalje od Mikulićevih vratiju.

Imao je Osijek formalno jednog igrača više u sredini, a kako se i napadač Vojnović svojski prihvatio defenzivnih zadaća igrači u, ovaj put, žutim dresovima teško su se probijali do Osijekovog 16-erca. Prva opasna situacija nakon 18-minutnog ispitivanja snaga dogodila se pred golom Dinamovog kapetana Eduarda. Barišić je ubacio iz kornera, Bralić najviše skočio, no Matel izbija s gol-linije.

Nakon novog korner-ubačaja Barišića obrana gostiju odbija, a Vojnović fakinski puca škaricama malo iznad gola. Dovoljno za podizanje atmosfere na istoku gdje se smjestila Kohorta, dok su im se suparnici nalazili s obje strane. Na sjeveru velika „antimamićevska“, a na jugozapadu malobrojna „mamićevska“ frakcija BBB-a. Usput, Kohorta je na početku utakmice svom klubu čestitala predstojeći rođendan, koje je pokvario Pavičić. Prije nekoliko dana Mamići su ga povukli iz Lokomotive, a on ja četvrti put za redom zabio Osijeku.

Gotovo iz ničega u dva brza dodavanja Henriqueza i Fernandesa, Čileanac je poslao loptu u prostor, kojeg je Bralić loše pokrio. Pavičić mu se ubacio iza leđa i pogodio ispod Mikulića. Bio je to prvi pogodak kojeg je Šušak u Gradskom vrtu dobio od Dinama. Osijek je tek u 42. minuti bio koliko-toliko blizu izgledne situacije, nakon što je Perošević vješto izbjegao zaleđe, ali si je na ulasku u 16-erac dao duži for. Dovoljno da Eduardo spriječi nevolje za svoju momčad. Pet minuta ranije Matas je nakon dvoboja s Matelom tražio 11-erac, ali dojam je da kontakt nije bio dovoljno jakog intenziteta na takvu kaznu.

U drugi dio Šušak je krenuo i s trećim napadačem – Mešanovićem, umjesto neprimjetnog Šorše, no ništa se spektakularno na terenu nije promijenilo. Domaći su i dalje držali čvrstoću u sredini, no prema naprijed su bili potpuno nedorečeni. Ni s druge strane nije bilo napadačke konkretnosti. Kada bi Pinto probio Henriquez bi utrčao prerano, a kada bi Fernandes i Pjaca pogodili okvir, na mjestu je bio Mikulić.

Bio je u međuvremenu Šušak primoran zbog ozljede uizvaditi kapetana Kurtovića, dok je Mamić na drugoj strtani ubacio mladiće Cekicija i Ćorića. Kod Osječana voljni moment nije bio sporan, no no činilo se da će presuditi kvalitativna inferiornost u odnosu i na oako oslabljene goste. I kada su BBB počeli provocirati povicima: „Druga liga“, Gradski vrt je eruptirao. Ubačaj Jamaka, povratna vojnovića glavom i zgoditaak Mešanovića za zasluženo izjednačenje.

OSIJEK - DINAMO 1-1 (Mešanović 84 /Pavičić 26)

Poluvrijeme: 0:1. Strijelci: 0:1 – Pavičić (26', as. Fernandes), 1:1 – Mešanović (84, as. Vojnović). Sudac: Bruno Marić 6.5. Pomoćnici: Siniša Premužaj i Goran Loparac. Žuti kartoni Matas, Henriquez: Igrač utakmice: Aljoša Vojnović. Gledatelja: 4000.

Osijek (4-4-2): Mikulić 6,5 – Matas 6, Bralić 6, Laštro 6.5, Barišić 6 – Šorša 5.5 (46' Mešanović 7), Kurtović 6 (62' Vukobratović 5.5), Jamak 6.5, Čuljak 6 – Vojnović 7, Perošević 5,5 (74' Glavaš).

Dinamo (4-3-3): Eduardo 6.5 – Pinto 6.5, Taravel 6, Sigali 6, Matel 5.5 – Pavičić 7, Goncalo 5.5 (36' Vukojević 6), Machado 6 (77' Ćorić) – Fernandes 6.5 (68' Cekici), Henriquez 5.5, Pjaca 5.5.

Prijenos uživo

Kraj utakmice!

84. minuta - GOOOOL!!! Osijek je izjednačio nakon konfuzije u Dinamovoj obrani - Mešanović je nekako ugurao loptu u mrežu sa pet metara, a oduševljenje se prolomilo tribinama!

80. minuta - Velika gužva na terenu... Žuti kartoni za Henriqueza koji se zakačio s Matasom. Budući su poletjele i šake, mogao je Marić podijeliti i crevene kartone.

72. minuta - Perošević se namjestio na udarac s 25 metara i opalio takvom silinom da je lopta jedva došla do Eduarda.

68. minuta - Umjesto Fernandesa za Dinamo ulazi Cekici.

66. minuta - Lijep pokušaj Fernandes sa dvadesetak metara lijepo brani Mikulić!

55. minuta - Pinto je odlično proašao po desnoj strani i servirao loptu pred gol Mikulića, ali je Henriquez ostao u raskoraku i lopta prolazi iza njegovih leđa.

50. minuta - Henriquez je slabašnim udarcem zagrijao golmana Mikulića.

48. minuta - Perošević je pokušao s dvadesetak metera, ali njegov slabi udarac brani Eduardo.

Poluvrijeme: Osijek je bio bolja i aktivnija momčad u prvih dvadesetak minuta, ali ih je presjekao gol Dinama, i to još od strane Domagoja Pavičića, njihove "crne mačke". Nakon gola su Mamićevi puleni bili puno aktivniji, tek im je jednom pobjegao Perošević koji se nije snašao u situaciji pred Eduardom.

42. minuta - Perošević se sjurio sam prema vratima Dinama, ali mu Eduardo uzima loptu ispod nogu. Tražila je publika penal, ali o tome nema govora - mogu tek žaliti zbog loše reakcije Peroševića.

41. minuta - Lijepo je Čuljak s lijevog krila ubacio u kazneni prostor Dinama, ali tamo nije bilo igrača domaće momčadi...

36. minuta - Vukojević ulazi u igru umjesto ozlijeđenog Goncala.

34. minuta - Osječani su baš zagrizli za škarice danas - nakon pokušaja Vojnovića atrakcije se prihvatio i Perošević, s tom razlikom da je on umjesto lopte ošinuo lice Taravela koji očigledno nije bio sretan zbog toga.

29. minuta - Ovo je inače prvi put da je Šušak primio gol kao trener Osijeka nakon što je zamijenio Rukavinu.

26. minuta - GOOOOL!!! Dinama praktički nije bilo na utakmici, a onda je Pavičić zabio za vodstvo! Fernandes je s desne strane ušao u sredinu i dao loptu za Pavičića koji je hladnokrvno šalje pokraj Mikulića u mrežu. Povratniku u klub s Maksimira ovo je već četvrti gol protiv Osijeka u četiri utakmice - momak je stvarno pokora za klub s Gradskog vrta...

19. minuta - Bravo za Vojnovića! Napadač Osijeka atraktivnim je škaricama s 15 metara ozbiljno zaprijetio golu Modrih (pardon - žutih danas), ali je lopta prešla malo iznad grede!

18. minuta - Kakva šansa za Osijek! Bralić je poslije udarca iz kuta pucao glavom i kad su već svi vidjeli loptu u mreži Matel je čisti s crte!

12. minuta - Osječani se odlično drže protiv prvaka na početku utakmice - štoviše, imaju inicijativu na terenu.

8. minuta - Vrlo bučna podrška domaćoj momčadi čuje se s tribina Gradskog vrta.

6. minuta - Prošlo je prvih pet minuta utakmice, bez prilika na obje strane.

Počela je utakmica!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 00:25