Ronald Goršić / Cropix
HRABRO NA LAVOVE

Optimistični Leko: Došlo je vrijeme da uzmemo prvi bod ili bodove u Ligi prvaka!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. prosinac 2011. 17:06

Jerko Leko ove je polusezone u modrom dresu igrao na pet pozicija! Na svojoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog, na desnom bočnom, na desnoj i lijevoj strani vezne linije, a na utakmici Kupa s HAŠK-om igrao je i na poziciji stopera. Daleko je najpolivalentniji nogometaš Jurčićeve momčadi.

- Baš sam razgovarao s dečkima u svlačionici. Posljednje dvije utakmice u Turskoj, u Bucasporu, odigrao sam na stoperskoj poziciji. Bio sam prisiljen igrati jer su neki stoperi bili ozlijeđeni, a klub je imao problema s financijama pa su ih neki stoperi i tužili...

U te dvije utakmice Bucaspor je igrao neodlučeno, jednom 0:0, drugi put 3:3.

- U prvoj je bilo bolje, ha, ha, ha...

Ali Leko je jednom na poziciji stopera igrao i u Monacu.

- Da, samo jednom. U Dynamu iz Kijeva nikad nisam mijenjao poziciju, uvijek sam igrao na defenzivnom veznom, u Monacu i sad u Dinamu mijenjam pozicije. Ali to me prati kroz čitavu karijeru, od mlađih dobnih kategorija. Uvijek sam bio univerzalac. Neki kažu da je to dobro, drugi pak da nije, da je bolje kad se specijaliziraš samo za jednu poziciju.

Leko će sigurno biti u momčadi, ili na svojoj poziciji zadnjeg veznog, ili na stoperu, Jučer još nije znao gdje, trener nije odlučio. A kako se suprostaviti jakom i moćnom Lyonu koji će u Zagreb doći uzeti bodove i maksimalno profesionalno odraditi svoj posao?

- Mislim da je došlo vrijeme da uzmemo prvi bod ili bodove u Ligi prvaka! Svi se pitaju jesmo li u krizi ili ne. Ja držim da nismo u krizi, iako u posljednje dvije prvenstvene utakmice nismo pobijedili...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:23