Vladimir Dugandzic / CROPIX
14 MILIJUNA U RATAMA

Odvjetnik Španjolaca poručio: 'Predložit ću nagodbu, Hajduk se ne treba plašiti stečaja!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. ožujak 2012. 20:48

Hajduk bi nastali čvor trebao razriješiti nagodbom, ne bi trebalo doći do prijetnje stečaja ili ovrhe, premda tu varijantu nikad ne treba a priori odbaciti. Ali, nikome nije do toga..., prenosi Slobodna dalmacija.

Dosuđenu sumu od cca 14 milijuna kuna Hajduk bi trebao isplaćivati Španjolcima – u ratama. Takvo što pretpostavlja i zagrebački odvjetnik Igor Hrabar, koji zastupa tvrtku A.F.I.S.A. i gazdu Castilla kontra Hajduka.

Hrabara su uzbunili novinari:

- Nemam pojma da je to dosuđeno. Nemam nikakav dokument.

Ma, to vam je sigurno točno, dobit ćete dokument ovih dana.

- Ja razgovaram s vama, a još Španjolce nisam nazvao, ne mogu tako neslužbeno, unaprijed...

Ali, recimo da jest, kao što i jest. Dakle:

- Pa vidite, ne znam zašto nastaje odmah frka glede navodnog stečaja Hajduka, pa to nikome ne odgovara, to je ludost! Ja to ne mogu tvrditi, ali ću svakako predložiti Španjolcima nagodbu s Hajdukom. Dosad nijedna uprava Hajduka nije pokazivala ni trun dobre volje da se ovaj spor ranije riješi, nego su ga puštale, da sve naraste do ovih iznosa. Ja sam znao poslati dopise u Hajduk u ovih 13 godina nekoliko puta, ali nikad odgovora, sve su prepuštali sudu... Nimalo dobre volje nisu pokazivali, bježali su od toga.

Sad bi trebali reagirati.

- Bilo bi logično, očekujem barem neki mali mig, signal, da popričamo. Nemojte dramatizirati, nikome stečaj Hajduka ne odgovara, ali presuda će se morati ispoštivati...

Vjerojatno nagodbom. Dvanaest milijuna kuna u tri godine, u četiri, recimo. Da ne prejudiciramo. Kad se već čekalo 13...

A gospodin Hrabar iz Zagreba, pardon, što vam je gospodin Vjekoslav, član Nadzornog odbora Hajduka.

- Ja ga ni ne poznam, samo sam čuo za njega. Koincidencija je da smo prezimenjaci, a nikad se ni vidjeli nismo – rekao nam je odvjetnik Igor Hrabar koji je u ime španjolske Afise osvojio novi sudski Grand prix kontra Hajduka.

Dvije dobre vijesti su i to da bi Šahtar mogao u Splitu gostovati 13. ožujka, u tjednu između gradskog i hrvatskog derbija, između susreta kontra Splita i gostovanja kod Dinama.

Hajduk bi, koliko se čuje, rado ugostio ukrajinsku momčad, u bilo kojem terminu, time bi nešto i zaradio od - ulaznica, u tome i jest stvar!

Srna će pitati trenera Lucescua i gazdu Ahmetova da dolete u Poljud i odrade otkazanu priredbu! Glavni motiv je - inkas, Hajduk bi dobio nešto žive love utrška od ulaznica što mu u ovom razdoblju i te kako manjka...

Nadalje, iako je prijelazni rok završen, ali se već spominju neke najave poslova na ljeto. Tako se pojavljuje informacija plasirana iz Njemačke kako Hannover gleda i prati Anasa Sharbinija. Anas je zimus bio relativno blizu Wolfsburga, ovo je novi klub koji se pojavljuje kao potencijalni kupac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 09:23