Drago Sopta/CROPIX
TRI MILIJUNA PO SEZONI

Odlaskom u Lokomotiv Bilić postao najplaćeniji hrvatski trener u povijesti!

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 15. svibanj 2012. 22:43

Angažmanom u moskovskom Lokomotivu, s godišnjim ugovorom od 3 milijuna eura, Bilić je bez dvojbe postao uvjerljivo najbolje plaćeni hrvatski trener u povijesti. Taj iznos podijelit će sa svojim stožerom, ali računa se da na plaće stožera neće otići više do 35% iznosa, što znači da će Bilić imati više od 2 milijuna eura po sezoni.

Dosad su hrvatski treneri imali “plafon” od milijuna USD po sezoni koliko je dobio Ćiro Blažević u kineskom klubu Shangaj Shenhua. Branko Ivanković je u Shandong Lunengu imao 800.000 USD po sezoni, a trenutačno je angažiran u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u klubu Al Wahda gdje možda može s premijama doseći Ćirin nivo od milijun USD. Luka Bonačić, priznati trener u Aziji, stručnjak koji je igrao i na klupskom Svjetskom prvenstvu, s najboljim ugovorima stizao je do 600.000 USD.

Zanimljivo je da i hrvatski treneri u prošlosti, oni najslavniji poput Tomislava Ivića i Otta Barića nisu zaradom prelazili prag od milijun USD. Zato je Bilić daleko ispred svih, ali ipak ističe:

- Nije sve u novcu, mada se mora priznati da je novac jako bitan.

Inače, europski istok je bio i ostao meka za mnoge trenere posljednjih godina pa, usporedbe radi, treba reći da Juande Ramos aktualni strateg Dnjipra, trener koji je sa Sevillom dvaput osvojio Kup Uefe (2006, 2007) u Dnjipropetrovsku prima 5 milijuna eura po sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 05:22