AFP
MARKOVIĆ IZ PARIZA

'Od svih federacija Platini je najbolji s HNS-om! On je čudo, već je naučio engleski jezik!'

Ne trebamo živjeti u izuzijama. Hrvatska Uefi nije posebno važna. Da jest, ne bi Platini nedavno došao u Zagreb te prijetio izbacivanjem ako se 'ne iskorijeni huliganizam'
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. ožujak 2011. 23:21

Je li dobro za nogomet u Europi što Michel Platini ostaje predsjednik Uefe? Vlatko Marković, prvi čovjek HNS-a, s Kongresa u Parizu, kaže:

- Iluzorno je o tome i razgovarati. Svi smo bili oduševljeni kad je došao na to mjesto, a do danas smo dobili fenomenalnu potvrdu. Platini nije samo negdašnji veliki igrač, on je izuzetno sposoban organizator, što je dokazao i ovaj Kongres. Isto tako, u kratkom vremenu naučio je engleski jezik, sada priča kao Englez.

Marković govori da je bio impresioniran zbivanjima na kongresu:

- Dvadeset godina sam u tome, ali još nisam prisustvovao tako sjajnom skupu, efikasnom, jednostavnom, s toliko velikih imena koja su govorila o razvoju i budućnosti ove igre. Iza svega toga stoji Platini.

Kako će njegov ostanak utjecati na hrvatski nogomet?

- S HNS-om ima izuzetan odnos, možda i najbolji od svih nacionalnih federacija. Zato što kod nas ima puno prijatelja - rekao je Marković.

Nedavna udružena reakcija Fife i Uefe, njihova tvrdnja da priznaju samo Markovića za predsjednika HNS-a, te da Izvanredna skupština koja je izabrala Igora Štimca nije bila legalna, dovoljan su razlog da Marković bude oduševljen s Franuzom. Ali i potvrda njihovih relacija, jedan u drugom vide saveznika.

Međutim, ne trebamo živjeti u izuzijama, Uefa vodi svoju i politiku Europske unije, Hrvatskoj joj u toj priči nije posebno važna. Da jest, ne bi Platini onako s visoko došao nedavno u Zagreb te zaprijetio izbacivanjem iz Uefe ako se "ne iskorijeni huliganizam". I tko zna što još možemo od njega očekivati, pa čak i da ostvari prijetnju. Koliko god to nama sada zvučalo preradikalno.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 15:14