Cropix
VOZI, MIŠKO

OD MAKSIMIRSKE ŠUME DO LA MANGE Dinamo na pripreme vodi cijelu vojsku juniora, jedan autobus više nije dovoljan

Zoran Mamić ima u rosteru 33 igrača. Ipak, naći će se još jedno mjesto ako Branimir Kalaica stavi autogram na potpis ugovora
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 14. siječanj 2016. 19:28

Nekoliko dana priprema u Zagrebu, a koje su 'modri' više proveli po raznim testiranjima nego na travnjaku, ostalo je iza igrača Dinama. Za kraj uvodnog dijela Zoran Mamić priredio je trčanje maksimirskom šumom što je pokazatelj kojim će smjerom ići nastavak priprema u Rovinju kamo Dinamo odlazi u petak u 9 ujutro. Smještaj su pronašli u dizajnerskom hotelu Lone, a treninge će odrađivati na igralištu u Rovinjskom selu.

Kondicijski trener Ivan Štefanić napokon će doći na svoje jer gust raspored treninga bazirat će se najviše na aerobnim vježbama iliti 'punjenju kapaciteta pluća'. U tome će lopta biti sasvim sporedna stvar... S njom će se igrači Dinama više družiti u drugom dijelu priprema koje će biti u španjolskoj La Mangi (od 25. siječnja do 6. veljače) kada će odigrati četiri pripremne utakmice (Stromsgodset, CSKA Moskva, bugarski Litex i Šahtar Donjeck).

U Rovinju će biti tjedan dana, a za oproštaj je planirana utakmica sa slovenskim prvoligašem Celjem. Naravno, pod uvjetom da im vrijeme u Istri to dopusti. Kao rezervna opcija nametnuo se slovenski Čatež. Nekoć omiljena destinacija za pripremu reprezentacije Hrvatske nedavno je oplemenila svoj sportski sadržaj grijanim travnjakom, što omogućuje igranje utakmica i po snježnim uvjetima.

Kako bilo, svoje će mjesto u autobusu pronaći 33 igrača Dinama, što bi izazvalo solidan organizacijski kolaps da u Maksimiru ne radi Davor Bukovina koji je organizirao dva autobusa. Naime, specijalizirani klupski autobus nema dovoljno mjesta pa će se u Rovinj krenuti i s onim starim, a što je najteže podnio legendarni šofer Milan Bilić koji bi se najradije duplicirao pa da vozi obje svoje igračke!

U odnosu na finiš lanjske sezone nema tek Ive Pinta koji je karijeru nastavio u Norwichu, dok se prvoj momčadi priključilo devet juniora. Možda će i onaj deseti ako Branimir Kalaica u 'pet do 12' smanji apetite, stavi autogram na profesionalni ugovor i pronađe svoje mjesto tamo gdje zaslužuje biti svojim talentom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 04:59