HALO BING, KAKO BRAT?

OČAJNI U UNITEDU Ne zabija Robin Van Persie, neće ni Falcaa, pa se sjetili Dinama!?

Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 30. travanj 2015. 17:40

Napadač Manchester Uniteda koji sa 16 pogodaka u 20 utakmica vodi svoju momčad prema novom naslovu prvaka. Uvodna je ovo rečenica u tekstu engleskog Daily Maila, a odnosi se na Angela Henriqueza. Naravno u pitanju nije United već Dinamo Zagreb gdje Čileanac proživljava najljepše dane karijere te se nametnuo kao prva špica kluba iz Maksimirske 128. S druge strane trener Uniteda, Louis Van Gaal muku muči s napadom Crvenih Vragova, pa su se Maksimira sjetili i na Daily Mailu.

Ugledni engleski dnevnik navodi nevjerojatnu činjanicu da u Unitedu napadači poput Radamela Falcaoa i Robina Van Persiea već duže vrijeme ne tresu mrežu, a na Otoku idealno rješenje za sve probleme vide upravo u liku i djelu Angela Henriqueza.

Osim u Dinamu napadač Manchester Uniteda bio je i na posudbi u španjolskoj Zaragozi, nogometno je prohodao u omladinskom pogonu Universidad de Chilea, slavnog kluba iz Santiaga za koji je debitirao sa 17 godina. Skauti Manchester Uniteda prepoznali su talent i već godinu dana kasnije Čileanac postaje profesionalac na Old Traffordu. Međutim, Henriquez nikada nije upisao službeni nastup za najslavniji klub Engleske. Iskustvo je skupljao u B momčadi Crvenih vragova da bi u siječnju 2013. otišao na šestomjesečnu posudbu u Wigan.

Nekoliko godina kasnije, na Otoku su se ponovno sjetili Čileanca koji bi svojim golovima mogao pomoći klubu sa Old Trafforda da ponovno bude jedan od glavnih pretendenata za naslov prvaka.

Ipak, Modri imaju ugovor o posudbi s Manchester Unitedom s klauzolom koja im omogućuje otkup Henriquezova ugovora s fiksnom cijenom. Ona iznosi 1,5 milijuna eura i samo je pitanje hoće li ‘modri’ platiti Unitedu u ratama (u tom slučaju Manchester očekuje postotak od sljedećeg transfera) ili će uplatiti cjelokupnu svotu. Ukratko, pronađu li u Dinamu novac za Henriqueza, povratak Čileanca ostao bi nedosanjani san za klub sa Old Trafforda.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:06