Karlovac, 031010.1. liga NHL, Karlovac - Hajduk.Bakljada Karlovca, 19 baklji za 19-tu godisnjicu napada JNA na Karlovac.Na slici: zapaljene baklje.Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
 Bruno Konjevic / CROPIX
KIKS SPLIĆANA

Novinić zaustavio Hajduk, Ahmad promašio pobjedu u 95. minuti, Dinamo na vrhu!

Dinamo je pobjedom protiv Istre preuzeo vrh ljestvice. Za takav rasplet Modri mogu biti zahvalni Karlovcu i Enesu Noviniću koji su uzeli bod Hajduku odigravši 1-1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. listopad 2010. 18:59

Karlovac - Hajduk 1-1 (Novinić 66/Vukušić 25)

Ništa nije bilo kao lani. Ovoga puta Hajduk je bio sasvim drugačija priča, ali i Karlovac. Čak su i tribine osjetile da se nemaju puno čemu nadati, pa je bilo manje ljudi nego što se očekivalo. Torcida je popravila dojam. Kada pobijediš u Europi, to nešto znači, a to se osjetilo na Hajdukovoj igri. Bili su mirni, sigurni u sebe od prve minute, igrali su baš onakvu utakmicu kakvu su priželjkivali. Karlovac nije bio pravi kao ni puno puta ove sezone.

0-1 Vukušić

Jedna nonšalancija Karlovčana na centru kažnjena je od strane Čopa koji je uletio ispred Kovačevića, gurnuo loptu u for Vukušiću, a “libero” Stambolija to nije mogao uloviti, pa je Hajduk poveo - kako to Ante radi u zadnje vrijeme. S boka, suprotno dolje, Sunara nemoćan - i to je bilo 1:0.

Ali ne i sve. Brkljača je u 28. minuti pucao, ono što nije prvi put, no Sunara je spašavao - ponovo.

A Karlovac? Tu i tamo neki centaršut nakon prekida, no blok Hajduka nije dao do Radoševića. Jednostavno, Karlovčani nisu izgledali ni dobro, ni agresivno, počastili su Hajduk, a kad se Hajduk časti to loše završi. S boljim se ne nadigrava.

No, Pamić je u drugom dijelu rekao da je nadigravanja dosta. Karlovac je krenuo odlučnije, to je jasno nudilo prilike i Hajduku, ali drugačije nije moglo. Novinić je na početku drugog dijela najavio promjene, fulao je zicer, koji se ne promašuje. Onda je Pilipović potegnuo sa 20-ak metara pod gredu, Radošević je spašavao, pa je Poklepović morao na noge da Hajduk konačno prestane rutinski odrađivati drugi dio.

1:1 - Novinić

Pamić je povukao Primorca, uveo Špišića, umornog Strinića zamijenio je Jozinović i čim je ovaj ušao Karlovac je izjednačio. Novinić je u 65. zabio euro-gol. Bomba sa 25 metra u donji desni kut Radoševića. I sve je bilo na početku s im da je sada Karlovac krenuo, a Hajduk stao.

Počeo je nogomet na sve strane. Hajduk je fulao zicer (Čop u 70. minuti), pa je Novinić u 75. skoro zabio glavom, pa minutu kasnije i nogom. Tribine na nogama, Karlovac u naletu, tako da je Pamić odlučio dobiti gurnuvši u igru brzog Štefančića protiv umornog Hajduka. U sudačkoj nadoknadi to mu se zamalo osvetilo. Ahmad Sharbini jurio je sam na Sunaru, čak ga je i zaobišao, ali se onda spetljao i pucao pokraj vrata

KARLOVAC: Sunara - Kovačević, Karabatić, Čevajnović, Stambolija - Batarelo, Paracki - Primorac, Husić, Jerneić - Novinić.

HAJDUK: Radošević - Maloča, Vejić, J. Buljat, Strinić - Brkljača, Bulku, M. Ljubičić - Ibričić - Vukušić, Čop

Pogotke pogledajte ovdje!

Dinamo - Istra 1961 4-0 (Sylvestr 2, Beqiraj 12, Sammir 24, 35)

Već u drugoj minuti bilo je jasno da će se Puljani u Maksimiru provesti slično kao lani kad su poraženi 7:1. Tragikomično nespretni vratar Josip Škorić praktično si je sam ubacio loptu u mrežu te dodatno trasirao put utakmici ionako superiornog Dinama i nedoraslog mu protivnika. Modri su se poigravali kako god su htjeli, jer Istra 1961 bila je i meka i beskrvna, fizički nespremna barem čvrsto zabarikadirati prilaze svom golu. O ozbiljnim napadačkim aspiracijama gostiju očito nitko nije ni razmišljao. Dinamo je tečno kombinirao i bilo je samo pitanje koliko će puta zatresti mrežu.

1:0 - Sylvestr

U jednoj od prvih akcija Sammir odigrao je na lijevu stranu u 16-ercu prema Sylvestru. Slovak je, praktički iz mrtvog kuta, zavrnuo loptu prema vratima, a Škoriću je izmigoljila preko crte. Sam se Sylvestr uhvatio za glavu ne vjerujući na kakav je način “zabio” svoj prvi pogodak u HNL-u.

Pljesak momčadi u žutim dresovima bio je nakon pokušaja Alimija u 4. minuti kojeg je Kelava obranio. Da bi u 12. Škorić barem zamalo popravio dojam zaustavivši novi pokušaj Sylvestra. Ovaj put gađao je glavom iz blizine, ali nedovoljno snažno, te je vratar uspio intervenirati.

2:0 - Beqiraj

Fina akcija Modrih kroz sredinu. Badelj je šmekerski gurnuo loptu prema Fatosu Beqiraju, koji je prima i manirom rasnog golgetera špicom matira vratara.

Kako je svaka enigma o pobjedniku ekspresno riješena, Halilhodžićeva momčad opušteno, ali poduzetno, nastavila je “šarati” travnjakom. U 22. minuti Sammirov pokušaj je blokiran, nakon kornera Badelj je pucao glavom pokraj gola, da bi u 25. bilo 3:0.

3:0 - Sammir

Napad je krenuo na lijevoj strani, Beqiraj je u sredini pronašao Sylvestra, koji produžuje loptu za Sammira. Brazilac je sjajno prima, ulazi u 16-erac i lobom vara Škorića.

Do kraja prvog poluvremena i Ibanez je iskušao šut, a s druge strane odgovorio je tek Stupić u 32. minuti, kada je iz protunapada pucao pokraj lijeve vratnice. Konačan rezultat prije odlaska na odmor postignut je u 40. minuti.

4:0 - Sammir (11 m)

Nad Milanom Badeljom napravljen je prekršaj u kaznenom prostoru. Pauletić ga je nepropisno zaustavio. Sammir je iz 11-erca rutinerski pogodio lijevu stranu Škorićeva gola.

U drugom poluvremenu igralo se revijalno, povremeno i rekreativno. Dinamo je spustio ritam, a Puljani nisu imali moći za ozbiljniji odgovor. Pogodaka više nije bilo, a i prilika je stvoreno prilično malo...

DINAMO : Kelava - Vrsaljko, Bišćan, Cufre, Ibanez - Chago, Badelj, Sammir, Tomečak - Beqiraj, Sylvestr.

ISTRA 1961: Škorić - Grbac, Barišić. Pauletić, Kacić - Sušić, Linić - Batelić, Prelčec, Alimi - Stupić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. listopad 2024 20:30