Damir Krajac / CROPIX
EKSPLODIRAO I PROIGRAO

NOVA MODRA NADA Pjaca: 'Možemo dobiti svakoga, ova momčad može izboriti LP!'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. kolovoz 2014. 13:16

Jedan od onih zbog kojih se definitivno isplati doći na Dinamovu utakmicu jest Marko Pjaca . Momak je od svih ovoljetnih pojačanja dosad najviše pokazao, iz susreta u susret pokazuje da bi jednoga dana mogao biti prava klasa. Njegova energija probija suparničke obrane po stranama.

Nikoga se ne bojimo

Pjaca je donio okomitost i silinu u napadačkoj igri. Nekim svojim potezima i pokretima podsjeća na Marija Mandžukića iz Dinamovih dana. Jasno, ima i mana, još nije gotov igrač, još treba popraviti defenzivu, međutim kad se sve zbroji, Pjaca je hit dosadašnje Dinamove sezone.

- Stvarno nije loše. Zadovoljan sam početkom sezone, nema se što posebno reći. I ova utakmica sa Zadrom bila je odlična, sam rezultat govori puno, zabili smo pet golova, imali dosta šansi. To je najbolja pozivnica za Aalborg, valjda će i publika doći.

Kad smo već kod Aalborga, Dinamo je došao na korak do plasmana u europsko natjecanje po skupinama. Treba samo odigrati pametnu, ozbiljnu utakmicu, valjda će biti dovoljno?

- Aalborg je jako neugodna i organizirana momčad. Danci igraju svoju igru 90 minuta, bit će teško, ne smijemo se opustiti. No, ako ponovimo ovu igru od subote, vjerujem da će biti lakše i da ćemo ostvariti taj cilj.

A što nakon Danaca? Momčad naočigled raste, no ne treba zaboraviti ni oscilacije. Može li ovaj Dinamo dosanjati Ligu prvaka?

- Da, ova momčad može izboriti Ligu prvaka. Naravno, ovisi o protivniku s kojim ćemo igrati, ako prođemo Dance. Jasno, može se uvijek poklopiti neki loš dan, pa sve ispadne naopako. Međutim isto tako, kad nas krene, možemo pobijediti svakoga, kad igramo svoju igru, onda se ne moramo nikoga bojati. Dobri smo, bit ćemo još bolji.

Marko Pjaca je dakle jedan od najboljih Dinamovih igrača ovoga ljeta, a još nema osigurano mjesto u prvih 11. Konkurencija je na tim pozicijama vrlo gusta i kvalitetna, tu su i Soudani i Antolić, sad i Wilson, vratit će se i Fernandes... Stvarno je umjetnost u takvom odnosu snaga osigurati mjesto u prvoj momčadi.

- Ja se borim svaku utakmicu igrati što bolje, želim igrati što više, nadam se da ću se za minutažu i izboriti. Stvarno nemam što kriti, zadovoljan sam svojim igrama, s obzirom na to da sam tek došao ovoga ljeta, ne mogu se požaliti na ovo što sam dosad napravio. Konkurencija jest velika, ali svi mi živimo i igramo za to da budemo u prvoj momčadi. Tko bude bolje igrao, tko bude u boljoj formi, taj će više igrati, nema tu puno filozofije.

Što mu govori trener Zoran Mamić, kakve savjete dobiva od njega?

- Ništa posebno što ne govori i drugima, nije mi dosad davao nikakve pojedinačne savjete. Govori nam da igramo svoju igru, onako kako znamo. I to je to.

Komplimenti dakle dolaze sa svih strana. U Dinamu je tako, prvo ugodno iznenadiš, pa to zadovoljstvo traje neko kraće vrijeme, a onda odmah dođu veća očekivanja. Nema nitko pravo na samouživanje i opuštanje, u svakoj se utakmici sad, pa i od Pjace, očekuje još više.

- Drago mi je slušati komplimente, lijepo je kad su ljudi zadovoljni mojim igrama. Ali ne osjećam zbog toga nikakav pritisak, samo želim igrati što bolje u svakoj utakmici, pomoći momčadi asistencijama ili pogocima. Vjerujem da ću se izboriti za mjesto i što veću minutažu, a najvažniji je uspjeh čitave momčadi. Dižemo se, sve smo uigraniji i svi se zajedno nadamo vrhunskom rezultatu u Europi.

Sve ubojitiji

Toliko od Pjace, za prvi put o svojim partijama. Nije čovjek od velikih, bombastičnih izjava, nije tip za kojim se praši izvan terena. Ali na travnjaku je sve ubojitiji, odlično se uklopio i postaje važan Dinamov čovjek na putu prema Ligi prvaka. No, ajmo prvo s Aalborgom, bit će još prilike razgovarati o elitnom natjecanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 15:01