foto: CROPIX
STIGAO NOVI NAPADAČ

Nova 'devetka' Bijelih: 'Čuo sam da su ovdje Dinamo i Hajduk kao River i Boca u Argentini!'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 21. siječanj 2016. 17:30

Predstavljen Velez: Kada je stigla ponuda Hajduka nisam dvojio. Bit će mi veliko zadovoljstvo igrati pred Torcidom

Stigao je prije tjedan dana, ali tek danas je Hajduk predstavio svog novog igrača, moguće pojačanje Argentinca Nicolasa Leandra Veleza. Pojačanje jer stiže na deficitarnu poziciju špice, upravo onu neuralgičnu točku koja je je "bijelima" nedostajala ozlijedom Ohandze, te sada i odlaskom Maglice, prenosi Slobodna dalmacija.

Dugo su se "bijeli" krpali, sada su dobili nešto što im je potrebno. Upravo tako je novog igrača predstavio predsjednik Uprave Marin Brbić. Velezov CV je solidan, River Plateova škola, jedanaest godina igranja u Argentini, potom u "bijeli svijet", Španjolska, Singparu, Indija i na kraju u bijeli Hajdukov dres, nova "devetka".

Eto sada Veleza pred "sedmom silom", uvodnih par riječi predstavljanja za "razbijanje leda". Jezične barijere i nije bilo s obzirom da Argentinac vrlo tečno govori engleski.

- Sretan sam što sam ovdje. Zahvaljujem Upravi, predsjedniku, treneru što su mi pružili priliku da igram za ovako veliki klub. Radujem se ovoj prilici – počeo je Nicolas Velez i nastavio na pitanje vidi li ovaj transfer kao novu stepenicu više u svojoj karijeri:

- Nadam se da će to biti tako. Želio sam doći igrati u Europi i kada je stigla ponuda iz Hajduka nisam dvojio, bilo je to ono što sam priželjkivao. Sada je sve definitivno na meni, da se dokažem i pokažem što mogu.

Što može napraviti za Hajduk, koliko može pomoći?

- Pripremamo se za tešku sezonu, nadam se da mogu pomoći ekipi. Sigurno ću se u Turskoj još bolje upoznati sa svima, vidjeti što i kako mogu, koji će biti zahtjevi u igri. Napadač sam, želim zabijati zgoditke, to mi je primarna zadaća – kazao je Velez i dodao:

- Mogu igrati u svim napadačkim ulogama. Bilo to centralno, lijevo, desno, povučeno. Trener mi je kazao da se slobodno krećem. Znam da mogu i zabijati i asistirati. To mi je posao. Volim napadački nogomet, ulaziti iza obrambenih linija, igrati "1 na 1", "lomiti" suparničke braniče, dosta sam brz i dobar tehničar..

Je li bilo drugih ponuda osim ove sa Poljuda?

- Postojale su još neke ponude iz Azije i jednog jakog kluba iz Južne Amerike, koji igra Copa Libertadores. No iz Europe jedini konkretan je bio Hajduk.

Što zna o "bijelima", je li prikupio infomarcije o Marina Vidoševića nekadašnjeg suigrača i nekadašnjeg juniora Hajduka.

- Kazao mi je puno lijepih stvari o gradu, klubu, navijačima, koji su izuzetno vatreni, strastveni i privrženi Hajduku. Čuo sam sve o Torcidi, velikoj navijačkoj skupini koja održava klub i bit će mi veliko zadovoljstvo igrati pred njima. Sviđa mi se takav temperament.

Dinamo, je li čuo za najvećeg Hajdukovog rivala, zna li što ga očekuje u tim susretima.

- Čuo sam, radujem se tim derbijima. To je situacija kao u Argentini između Rivera i Boce. Velika je stvar za ligu što postoji takvo rivalstvo, ali znam da je i Dinamo klub bogate tradicije. Čuo sam i tamo igra jedan Argentinac, bit će to velika stvar za mene i zadovoljstvo – kaže Velez.

U kratkom razdoblju je naučio nekoliko hrvatskih riječi, onako za početak, osnovu, bit će vremena u naredne dvije godine za više. Nego zanimalo je novinare priča o Suarezu, njegovom stilu.

- Da, to kada sam igrao u Singapuru mi je trener pričao o Suarezu, sa se kreće poput njega, izgledam u napadu kao on. Nadam se da ću jednog dana i igrati tako, volio bih – zaključio je Velez.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 19:40