Vladimir Dugandžić/CROPIX
BURNO NA POLJUDU

NO Hajduka: Na Poljudu još nema otkaza, ali smanjuju se plaće za 50 posto!

Pitanje statusa trenera Balakova jedno je gorućih stvari. Najavljivala se mogućnost da treneru bude ponuđen ugovor umanjen za 40 posto
Piše: Alen OrlićObjavljeno: 20. prosinac 2011. 14:01

U Bijelom salonu upriličen je božićni domjenak za zaposlenike Radne zajednice, a na drugom katu zasjedao je Nadzorni odbor pred kojim je predsjednik Uprave Hrvoje Maleš održao prezentaciju planova za budućnost Hajduka.

Maleš je dobio nalog da sreže troškove i da napravi novu kadrovsku križaljku.

Prvi je sastanak oko 15.30 sati napustio predsjednik NO dr. Josip Paladino koji žurio u Zagreb zbog poslovnih obveza.

- Predsjednik Maleš iznio je analizu sportskog i financijskog poslovanja. Zaključke ćemo objaviti u priopoćenju, ali nikakvih dramatičnih odluka nije bilo - kazao je Paladino.

Pitanje statusa trenera Balakova jedno je gorućih stvari. Najavljivala se mogućnost da treneru bude ponuđen ugovor umanjen za 40 posto.

- To je pitanje poslovne politike kluba i o tome ne možemo raspravljati u javnosti - odgovorio je Paladino.

Jednako štur bio je njegov odgovor na pitanje o tome jesu li se odredili oko kadrovskih promjena jer Hajduk ima uteg viška zaposlenika i igrača. S druge strane nejavljuje se i neka nova-stara lica na stručnim pozicijama, Nenad Pralija kao sportski direktor i Goran Vučević kao tehnički direktor.

- Ne, nismo imali konkretne razgovore vezano uz pitanje sportskog direktora niti smo raspravljali o konkretnim imenima. Raspravljali smo o pojavama a ne o ljudima - objasnio je Paladino.

Ipak potvrdio je jednu stvar, a to je da Hrvoje Maleš ima maksimalnu podršku, kako za vođenje Hajduka tako i u nastojanju da promjeni stvari u hrvatskom nogometu.

- Zalažemo se za čisto sportske i visoketične odnose u hrvatskom nogometu - poručio je Paladino.

U međuvremenu je objavljeno priopćenje u kojem nije rečeno ništa konkretno:

1. NO podržao je izviješće Uprave o poduzetim mjerama u procesu racionalizacije radnih mjesta u klubu i u tom pravcu Uprava će poduzeti odgovarajuće korake.

2. NO prihvatio je prijedlog Uprave o kadrovskoj politici igrača te će Uprava poduzeti predložene mjere.

3. NO zalaže se za intenzivnu implementaciju načela zakonitosti i visoke etičnosti u profesionalnom sportu...

Saznajemo da iza termina "racionalizacije" zasad nema otkaza, ali se namjerava treneru Balakovu, stožeru te direktorima, skautima i savjetnicima ponuditi smanjenje plaća za 50 posto.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:20