Vladimir Dugandžić/CROPIX
KIŠA SVE UPROPASTILA

NIŠTA OD DERBIJA! Poljud pod vodom, utakmica će se igrati u srijedu u 19 sati!

Na terenu su bili Ivan Bebek i kapetani Josip Šimunić i Mirko Oremuš. Sudac je bacio loptu na potopljeni travnjak i rekao da nema izgleda da se danas igra
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. veljača 2013. 16:58

Sve za ništa! Na semaforu je pisalo Hajduk - Dinamo 0:0 a da se ni jedna minuta utakmice nije ni odigrala. Nula - nula a da se uopće nije krenulo s centra. Razočarano je ostalo 25.000 navijača koji su s velikim nabojem iščekivali dvoboj dva najveća hrvatska kluba.

Natopljeni travnjak jednostavno je bio prevelika prepreka da bi Hajduk i Dinamo pokazali sve što znaju i umiju. Zašto je travnjak u takvom stanju da nije mogao apsorbirati kišu koja je u obliku pljuska padala dva sata prije utakmice, pitanje je za upravu splitskog kluba, ali sigurno je da ih nikakav odgovor neće opravdati niti će prikriti razočaranje ljudi okupljenih na Poljudu.

Priča o odgodi počela je 45 minuta uoči planiranog starta utakmice kada se shvatilo da je teren u takvom stanju koje onemogućava normalno igranje utakmice. Deset minuta prije 18 sati na travnjak su, uz burne zvižduke s tribina, izašli sudac Ivan Bebek te kapetani momčadi Mirko Oremuš i Josip Šimunić.

Bebek je nosio loptu i pokazivao kapetanima obiju momčadi kako lopta zastaje u brojnim dubokim lokvama poljudskog travnjaka. Zvižduke s tribina u međuvremenu je zamijenila pjesma, Poljudom se orilo "Dalmacijo moja, ružo procvala". Bebek i kapetani obišli su desetak lokacija na travnjaku a zato vrijeme igrači obiju momčadi čekali su pred tunelom koji vodi u svlačionice. Oni nisu se skidali iz trenirki jer očito su znali da neće biti ništa od velikog derbija nakon što su Bebek, Oremuš i Šimunić pregledali i dobro "ispipali" travnjak povukli su se u svlačionicu, a po izrazima njihovih lica dalo se jasno naslutiti kakav je rasplet.

U 18 sati umjesto početka utakmice gledateljima je servirana navijačka glazba s razglasa, potrajala je takva situacija više od pola sata, nestrpljivo se iščekivalo hoće li možda stići neka nova informacija, vijest koja bi ipak usmjerila zbivanja prema nekom pozitivnom tijeku, međutim, u 18.35 s razglasa je službeni spiker objavio informaciju:

- Zbog natopljenosti terena ne može se odigrati utakmica Hajduka i Dinama, a o novom terminu igranja bit ćete obaviješteni na klupskoj web stranici.

Očekivano, obavijest s razglasa povukla je buru zvižduka s tribina a potom je uslijedila i bakljada koja je Poljud obavila dimom. Umjesto nogometa završilo se u magli jer Torcida je ispalila svoj arsenal pirotehnike, a s obzirom da kiša više nije padala a ni vjetar nije zapuhao, Poljud se po objavi o odgodi utakmice gušio u velikoj dimu.

U svakom slučaju ostat će velika enigma kako je kiša u samo dva sata jačeg padanja (počela je od 15 do 17 sati nedjeljno poslije podne) toliko natopila Poljud da je veći dio travnjaka pretvoren u bazen. Veliki derbi danima se čekao na Poljudu, navijači su stigli sa svih strana Hrvatske, Hercegovine, BiH i Crne Gore, ali ostali su iskraćeni za veliki spektakl.

U prvi mah kao opcija za odgođenu utakmicu Hajduka i Dinama spominjao se ponedjeljak, kasnije je kao mogući dan igranja naveden i utorak, no na kraju je donesena odluka, ne spriječi li nepovoljno vrijeme još jednom nogometni spektakl, derbi će se odigrati u srijedu, 27. veljače u 19 sati!

Za novi derbi vrijede iste ulaznice

Nova utakmica igrat će se u srijedu u 19 sati na Poljudu, a za nju će vrijediti ulaznice kupljene za sinoćnji derbi. Iz Hajduka su zamolili navijače da sačuvaju svoje ulaznice, iako na njima nema kupona bit će na ulazima poništene na drugi način. Svi oni navijači koji zbog objektivnih okolnosti ne mogu doći na utakmicu moći će zatražiti povrat novca. Sve detalje o tome Hajduk će objaviti tijekom današnjeg dana na službenoj web stranici.

TIJEK DOGAĐANJA

20.04 sati - Donesena je konačna odluka - Hajduk i Dinamo igraju derbi u srijedu u 19 sati!

19.19 sati - Obje momčadi su se složile da se utakmica igra u srijedu u 18 sati. Čeka se službena potvrda!

19.10 sati - Dinamo ima trening u poljudskoj dvorani i nakon njega će se vratiti kući u Zagreb. U prijevodu to znači da se sutra utakmica sigurno neće igrati.

19.00 sati - Još uvijek se ne zna kada će se utakmica odigrati. Ono što je sigurno da se neće igrati u ponedjeljak, budući da policija ne može organizirati ovako veliki događaj u tako kratkom roku. Klubovi u ovom trenutku vijećaju, a kao najvjerojatniji termin spominje se srijeda u 18 sati.

18.40 sati - Gledatelji su i službeno obavješteni da se neće igrati... Neslužbene informacije govore da je gotovo nemoguće da se ova utakmica organizira u roku 24 sata i najvjerojatnije će se igrati u srijedu!

18.35 sati - Sada je veliko pitanje kako će se organizirati nova utakmica. Dinamovci poručuju da su spremni igrati u ponedjeljak, ali pitanje koliko je to moguće u organizacijskom smislu. U svakom slučaju, derbi se obavezno mora odigrati u sljedeća dva tjedan, tj. do kraja drugog kruga HNL-a.

18.35 sati - Sudac Ivan Bebek donio je definitivnu odluku da se danas neće igrati!

18.30 sati - Suci i delegat još uvijek vijećaju, a navijači postaju nervozni.

18.15 sati - Mirko Oremuš kaže: 'Čini se da je konačna odluka da se neće igrati!'

18.05 sati - Na terenu su Bebek i kapetani Šimunić i Oremuš. Sudac baca loptu na potopljeni travnjak i pokazuje da nema šanse da se igra, dok kapetan Hajduka ne izgleda baš najsretniji. Na stadionu se ori pjesma Torcide.

18.00 sati - Na stadionu je više od 20 tisuća gledatelja.

Related content

17.50 sati - Još nema službenih informacija, ali posljednje vijesti govore da bi se danas moglo igrati. Pitanje je samo u koliko sati...

17.40 sati - Delegat utakmice je rekao da još nema konačne odluke. S druge strane, Zoran Mamić već je rekao kako nema izgleda da se danas igra.

17.35 sati - Kiša je ponovno počela padati i vjerojatno ubila zadnju nadu da će derbi danas biti odigran.

17.30 sati - Utakmica se odgađa na 24 sata, a zanimljivo da je Poljud odlično popunjen i da gledatelji još dolaze na stadion. Trenutačno je prisutno 15.000 gledatelja.

Related content

17.30 sati - Suci i kapetani su izašli na travnjak i trenutačna je odluka da derbija danas neće biti! Konačna odluka će se donijeti u 18 sati, ali situacija je takva da nema šanse da se po nemogućem terenu igra nogomet.

17.30 sati - Suci i kapetani su izašli na travnjak i trenutačna je odluka da derbija danas neće biti!

17.25 sati - Navodno Mišo Krstičević želi igrati, dok je Kruno Jurčić za odgodu...

17.20 sati - Na terenu su djelatnici Hajduka koji vilama buše rupe na travnjaku. Bebek će za desetak minuta odlučiti hoće li se igrati...

17.10 sati - Travnjak na Poljudu je prikladniji za vaterpolo i Ivan Bebek će odlučiti hoće li se igrati.

Kiša u Splita pada bez prestanka.

HAJDUK: Blažević - Oremuš, Milić, Nižić, Jozinović - Vršajević, Andrijašević, Lima - Caktaš - Maglica, Vuković.

DINAMO: Kelava - Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Leko - Brozović, Sammir, Ademi, Čop - Krstanović. Trener Kruno Jurčić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:41