Marko Livaja (prvi desno)
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
HAJDUKOV JACKPOT

Nikoličius stvarno zna posao, doveo je prave igrače, a jedan je čovjek ogromno pojačanje Hajduka!

Rijeka je uronila u krizu, gotovo je nepodnošljivo kako ne zna igrati na postavljenu obranu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. veljača 2021. 10:57

Rijeka više nije bauk za Hajduk, stvari su se promijenile. Majstori s mora u kratkom vremenu su dva puta zaredom pobijedili Rijeku na Rujevici. Kad su prošlih godina odlazili na Kvarner, izgledalo im je kao da idu zubaru, a sad su oni postali stomatolozi i Riječanima počeli vaditi zube. Izgleda da za Neveru s Kvarnera nastupaju gladne, dok za Hajduk site godine.

Ovaj jadranski derbi bio je nešto bolji nego onaj prethodni, ali definitivno Splićani su bili bolji i zaslužili su se opet veseliti. Rijeka je uronila u krizu, djeluje nemoćno, neefikasno, nekako umorno i rastreseno. Posebno upada u oči činjenica da jako teško dolazi do pogotka, gotovo je nepodnošljivo kako ne zna igrati na postavljenu obranu suparnika.

A kad sada već bivši trener Rožman na klupi ostavi Murića i Menala, dečke koji individualnom kvalitetom u napadu mogu biti prevaga, onda je dosta jasno da će mu momčad biti bezidejna i nikakva u igri prema naprijed.

Hajduk se pak počeo dizati s talijanskim trenerom, a ono što Splićane može jako razveseliti jest činjenica da su pogodili s pojačanjima. Marko Livaja je pokazao da će Tramezzanijevoj momčadi donijeti neku drugu, novu dimenziju, s njim će Hajduk biti mnogo jači. Livaja je Hajdukov jackpot!

U samo jednoj utakmici je pokazao da se radi o klasnom igraču. Njegovim potezima moglo se samo pljeskati. Već u prvoj minuti je namjestio zicer Umutu, u drugom poluvremenu zicer Kačanikliću, a šlag na tortu bio je solo prodor i asistencija turskom napadaču za pobjednički pogodak. Vidjeli smo još dosta toga dobrog od Livaje, driblinga, peta, maštovitih proigravanja. Ogromno je pojačanje za s njim u sastavu, jedan novi i bolji Hajduk.

Kao pojačanje pokazao se i veznjak Marco Fossati koji je ustabilio Tramezzanijevu veznu liniju, agresivan je i čvrst, ali daje i mirnoću, sigurnost. Također se pokazao kao pojačanje. I Kačaniklić je u svojoj minutaži pokazao da se radi o dobrom nogometnom materijalu. Tako da možemo zaključiti da su Splićani ovaj put zaista pogodili s dovođenjem igrača, izgleda da Litavac Nikoličius zaista zna što radi. Ovakav Hajduk može s optimizmom gledati na nastavak prvenstva.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. svibanj 2024 00:14