Drago Sopta / CROPIX
IDEALAN KANDIDAT

Niko Kovač sve bliže klupi! Navijači bi ga prihvatili, ima karizmu, dobar je s Mamićem

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. prosinac 2011. 14:31

U moru raznoraznih imena, koja se pojavljuju u rubrici “novi Dinamov trener”, u utorak se opet počelo “šuškati” o Niki Kovaču. Naime, Niko je po mnogima idealan za Jurčićeva nasljednika, on objedinjuje neke važne osobine koje traži Zdravko Mamić. Domaći je trener, ima karizmu i autoritet, javnost bi ga odmah prihvatila, a istovremeno je i “stranac”. Naviknut na njemački način rada, prve sezone karijere odradio u Austriji, jamčio bi rad i disciplinu. Isto tako, ne i manje važno, s obzirom da je ipak tek početnik ne bi bio previše skup.

Niko Kovač je i u jako dobrim odnosima s Mamićima, sa Zoranom ga veže i kumstvo, nije tajna da je Niko sportskome direktoru kandidat broj jedan. Bio je to i pri prošlom izboru trenera, no tada Niko nije bio zainteresiran, gradio je svoju karijeru u Salzburgu. Međutim, tko zna što će odgovoriti ovaj put kad Mamići pokucaju na njegova vrata.

Prvenstvo u Austriji traje do nedjelje, možda je i to jedan od razlgoa što su u Dinamu najavili da bi trenersko pitanje trebalo postati aktualnije idućeg tjedna?! U ovom trenutku, naravno, Niko je tek jedan od kandidata, ali ako bude zaniteresiran sigurno bi odmah postao i favorit.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 12:19