Nenad Dugi / CROPIX
SJAJNA IDEJA

NEZAPOSLENI NOGOMETAŠI Nogometni sindikat otvorio kamp za igrače bez ugovora!

Igrače, na popisu je 21, trenirat će Samir Toplak, igrat će i dvije utakmice, koje bi tim momcima mogle poslužiti kao izlog. Možda ih netko vidi, pa ih i zaposli
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. lipanj 2013. 21:24

“Igrao sam za Hajduk protiv Mallorce u kvalifikacijama Lige prvaka, a sad sam, eto, ovdje”... “Ja sam dijete Zagreba, kluba koji je bio i prvak Hrvatske, žao mi je što se to dogodilo s klubom. Dotaknuli su dno dna, netko za to mora odgovarati. Nisu ti dečki zaslužili igrati drugu ligu”...

Prva je rečenica Vedrana Celišćaka, druga Tomislava Labudovića.

- Sad smo zajedno završili kao izbjeglice!

Obojica su ljudima koji prate HNL poznati igrači, a upravo će oni idućih 10 dana trenirati u kampu za igrače bez ugovora, koji je otvorila Hrvatska udruga Nogometni sindikat. Sjajna ideja, koja je vani već normalna pojava. Igrače, na popisu je 21, trenirat će Samir Toplak, igrat će i dvije utakmice, koje bi tim momcima mogle poslužiti kao izlog. Možda ih netko vidi, pa ih i zaposli.

- Ne znaju ni klubovi ni svi menadžeri tko se sve nudi na tržištu - rekao je tajnik HUNS-a Mario Jurić, dodavši:

- Ovaj prvi kamp za igrače bez ugovora daje nam pravo da iduće godine naši igrači dođu u europski kamp i tamo budu u širem izlogu.

Kod svih je ideja o kampu naišla na veliko odobravanje.

- Čuo sam da je pet igrača iz srpskog kampa, ta je momčad pobijedila lani u europskom kampu, pronašlo klubove odmah! - kaže Celišćak.

- Ovo je početak jedne lijepe tradicije, iako nitko od igrača nije znao o čemu se točno radi. I nama je ovo novo. Naša je želja da se što bolje spremite - rekao je predsjednik HUNS-a Dario Šimić.

Samir Toplak, pak, sa smiješkom je primijetio:

- Ja bih volio da ne postane tradicija, to bi značilo da su svi našli klub. A što se tiče treninga, radit ćemo ozbiljno, kao da smo u klubu, vjerujem da će i igrači to tako shvatiti. Kao priliku. Nikad se ne zna kad će netko potpisati za klub, zato u ovu sjajnu priču i ja ulazim s velikim entuzijazmom - poručio je trener Toplak.

Vratimo se Celišćaku i Labudoviću. Pred njima je bila ozbiljna karijera, Labudović je bio u mladoj reprezentaciji, Celišćak u Hajduku, ali, eto, danas teško žive od nogometa.

- Igrao sam u Indoneziji, bilo je na početku sve u redu, a sad sam i s njima na sudu zbog dugova. Danas nogometaš u Hrvatskoj ne može živjeti od nogometa. Osim u Dinamu - rekao je Labudović.

- Srećom, imam roditelje koji me financiraju...

- Sa Zagrebom sam se rastao na ružan način, na Arbitraži, s Medićem sam bio u sukobu, otac mi je umro prije dva mjeseca, dijete mi je bolesno, u Njemačkoj je na pretragama - govori Celišćak, koji je Zagrebova predsjednika čak i tužio zbog napada.

- Primio me za vrat, a dok sam sjedio, udario me rukom u lice. Možda bih se danas bolje osjećao da sam mu tada vratio istom mjerom!

Oni nisu bezimeni, a samo su dvojica od bezbroj nogometaša koji danas u Hrvatskoj ne mogu živjeti od nogometa. Tome i služi ovaj kamp, možda im se svima posreći...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. rujan 2024 17:22