ŠTO SE DOGODILO?

NEZAPAMĆENA 'EPIDEMIJA' NA POLJUDU Pola Hajduka preko noći 'palo u krevet'!

Kucnuo je zadnji čin prvenstva, derbi svetog Duje između Splita i Hajduka (petak, 17.00), očekivao se kao match-clou, dakle završna značajna predstava sezone, a dogodilo se suprotno, to je utakmica koja ništa ne odlučuje. Doslovno turobni rastanak sa sezonom.
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 28. svibanj 2015. 17:31

Pobjeda, naravno, znači i 'crvenima' i 'bijelima', reklo bi se čak da je značajnija za Split i njegovog trenera Zorana Vulića. Jer, Split je prije dva dana doživio težak nokaut u Otoku, četvrtoligaš OSk, baš seoska momčad, eliminirala je Vulićevu škvadru iz kupa. To je zaista ružan udarac prvoligašu, od finaliste kupa koji je itekako namučio Dinamo i izgubio trofej na jedanaesterce, do novog šoka, opet iz kaznenih udaraca, protiv totalnog autsajdera. Dobro je naglasio jedan kolega da za takvu utakmicu dobiti nije važan trener, nego ono: skupimo se, odradimo posao i prođimo dalje.

- Ružno je sad govoriti o tome kako sam predosjećao tugu od raspleta, otkako sam trener Splita nisam s igračima imao duži sastanak, objašnjavao im, uvjeravao ih da to može biti opasna utakmica. Vodili smo s 3:1, petnaestak minuta prije kraja, završilo je 3:3…

Uzalud se u taboru Splita sad tješe, kao u kupu se oduvijek događaju iznenađenja, ali lijeka nema, jer nema popravka. Možda će se donekle utješiti s pobjedom protiv gradskog rivala. Vulić je do sada ove sezone pobijedio Hajduk najprije pod vodstvom Stanka Poklepovića (2:1), pa Gorana Vučevića (1:0) i sad bi to bio svojevrsni hat-trick da poraz nanese i Hariju Vukasu.

- Dužan sam se ispričati našim odanim navijačima za ispadanje iz kupa – rekao je Vulić. A ova utakmica s Hajdukom nosi naboj, neće na biti lako, voljeli bi pobijediti.

Vulić ima problema sa sastavom: kartonirani su Rugašević i Roce, ozlijeđen je Radotić, dok se Won zaputio na odmor na Daleki istok.

I na Poljudu se nadaju osvajanju tri boda, posebno trener Vukas, kojemu je ovo posljednji nastup na klupi obzirom da Hajduk traži novog trenera. O tome Vukas ne želi govoriti, tvrdoglavo se drži svojeg zadnjeg zadatka, a to je gradski derbi.

- Mi smo ispunili zadatak, držimo treće mjesto, plasirali smo se u Europu. Protiv Splita neće biti lako, jer nam fali mnogo, previše igrača. Ipak sveukupno gledano, držim da sam u teškim okolnostima preuzeo momčad, pokazao ozbiljnost, hrabrost i odlučnost.

Vukas se u jednom trenutku vjerojatno zaletio kad je konstatirao da je 'pitanje trećeg mjesta trebalo riješiti znatno ranije', a pogotovo se zamjerio onima koji gledaju 'bijele' na pretjerano navijački način kad je zaključio da je 'treće mjesto u HNL-u danas naša realnost'.

U atmosferi potpunog opuštanja, jer su vjerojatno neki prvotimci 'pobjegli u ozljede', Vukas ne može računati na devetoricu standardnih: Maloča, Caktaš i Mezga su požutjeli, navodno su ozlijeđeni, fibrozni, bolesni: Kalinić, Vršajević, Milevskij, Maglica, Gotal i Sušić. Dakle, od standardnih su preostali Jozinović, Milović i Vlašić…

Što se tiče trenera Hajduk u prvom planu je Damir Burić, uz njega je kandidat i Vjeko Lokica, dok je Austrijanac Peter Pacult po svoj prilici otpao. I nije moglo drugačije kad Pacult u svojoj najavi eventualnog preuzimanja Hajduka kao svoj forte najavljuje po ofucanom klišeju 'red, rad i disciplinu'.

VJEROJATNI SASTAVI:

SPLIT: Zagorac – Ibriks, Barbarić, Vrgoč, Glavina – Blagajić, Mršić – Bagarić, Rog, Erceg – Cikalleshi

HAJDUK: Grbić – Mikanović, Nižić, Milović, Jozinović – Tudor, Juranović, Vuković, Balić – Vlašić, Kurbanov

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 19:22