Screenshot HNTV
POGLEDAJTE SPORNI TRENUTAK

Nezadovoljstvo u Rijeci: ‘Ovo je neka vrsta komedije‘; Strahonja: ‘Sve pohvale VAR sobi‘

U Rijeci se još ne mire s gubitkom dva boda bez koji su ostali prošloga petka u 9. kolu Prve HNL
Piše: SNObjavljeno: 20. rujan 2021. 22:02

Podsjetimo, momčad s Rujevice gostovala je prošloga tjedna kod trenutno posljednjeplasiranog Hrvatskog dragovoljca. Gubila je momčad Gorana Tomića na poluvremenu čak 2:0, no vratila se u nastavku i poravnala rezultat, a onda i u 89. zabila za potpuni preokret. No, pogodak je ipak poništen i slavlje Riječana nije potrajalo. Naime, VAR je presudio kako je udarac Harisa Vučkića na putu do mreže dirao Josipa Drmića koji je prema mišljenju sudaca bio u zaleđu.

U Rijeci još uvijek vlada nezadovoljstvo...

"Ne volim kritizirati suce, u prvom redu smo sami krivi što nismo uzeli sva tri boda. Drugi put ove sezone smo oštećeni od VAR-a. Prvi put je to bilo u Osijeku. Nakon Osijeka je bila javna isprika da je linija bila krivo povučena, a to je poluistina. Govorili su da je linije bila povučena zbog Obregona koji je i ovako i onako bio u zaleđu, a nije bilo priča o Muriću. Nitko to nije spominjao. U Kranjčevićevoj nisam vidio zaleđe, nisam vidio da je netko dirao loptu, a prekid je trajao jako dugo. Pitao sam suce i VAR suce nakon utakmice da li je što bilo i nisam dobio nikakvu izjavu. Ovo s VAR-om je neka vrsta komedije, premalo je kamera, premalo se vidi, a donose se odluke. Meni se čini da se odluke donose intuitivno, a ne na temelju konkretnih stvari. Greške su sastavni dio nogometa, to je sve ljudski, ali HNL ne smije ostavljati ovakav dojam", komentar je koji je sportski direktor Rijeke Robert Palikuća dao za Radio Rijeku.


Strahonja: 'Sve pohvale VAR sobi'

Tema o utakmici HD-Rijeka pokrenula se i u HRT-ovom Stadionu, a tamo je sudački ekspert Mario Strahonja ocijenio kako je pogodak opravdano poništen.

"Sve pohvale VAR sobi koja u ovoj stresnoj situaciji pred kraj utakmice treba donijeti važnu odluku. Drmić je dirao loptu, bio je u poziciji gdje je mogao i ometati vratara, došlo je do minimalnog kontakta s loptom kojeg je VAR soba označila zaleđem", komentirao je Strahonja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 06:46