Željko Hajdinjak/CROPIX
POČINJE HNL

Neugodna Istra gostuje u Parku mladeži; Vulić: 'Igor Pamić je čarobnjak'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 06. veljača 2015. 10:08

Na startu sezone večeras u 18 sati neugodan suparnik za “crvene” iz Parka mladeži, zahtijevna Istra 1961, momčad kojoj gostovanja u Dalmaciji posebno odgovaraju. Svjestan je toga i novi kormilar Splita Zoran Vulić, dobro upoznat sa snagom gostiju.

– Uvijek je teško protiv Istre, u prvom su dijelu sezone protiv nas osvojili četiri od šest bodova. Međutim, spremni smo napraviti zaokret i promijeniti tu tradiciju - rekao je Vulić u uvodu te nastavio:

– Puljani su, bez obzira na to što su ostali bez Blagojevića i Woona koji su sada kod nas, nezgodan protivnik. Rekao bih da je njihov trener Igor Pamić čarobnjak jer redovito od anonimnih napravi dobre igrače i čvrstu momčad. Neće biti u deficitu s kvalitetom. S druge strane, mi imamo dobru momčad, ali i samo četiri pobjede u prvom dijelu sezone. Zato nam sada odgovara samo pobjeda, moramo riskirati i igrati napadački.

Problem “crvenima” u ovom prvom dvoboju bit će obrana, sva tri stopera iz jesenskog dijela neće biti na travnjaku, Glumac je u Turskoj, Galović i Vrgoč izvan stroja.

– Spremni smo na rizik, istina je da smo izgubili neke igrače koji imaju kvalitetu poput Dujmovića i Vujnovića, ali vjerujem u momke koji su s nama i siguran sam da će ih dobro zamijeniti. Mi smo ostali na dvojici mladih stopera, doveli smo Barbarića koji će nam puno pomoći, a volio bih da imamo još jednog iskusnog stopera. Ali, ja ne poznajem alibi, Split mora igrati napadački - zaključio je Vulić.

Crveni na startu: Zagorac – Ibriks, Majstorović, Barbarić, Rugašević – Blsgojević, Mršić – Belle, Rog, Glavina – Cikalleshi.

Pred nastavak sezone Split je pojačao napadačku liniju dovođenjem 23-godišnjeg Mira Slavice iz pulske Istre. Ugovor je potpisan na tri i pol godine, ali Slavica neće ostati u Parku mladeži, polusezonu će odraditi na posudbi u Imotskom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 02:15