foto: youtube
TAMAN TREBAO POTPISATI

NESRETNI PREOKRET Najveće pojačanje napustilo Hajduk nakon samo tri dana!

Hajduku baš ne ide, jer je ostao bez očekivane prinove, vjerojatnog pojačanja mladog stopera Stefana Simića, koji je u petak stigao u Poljud na posudbu, ali je iznenada brzo pozvan da se vrati u Milano. Simić, koji ima i hrvatsku i češku putovnicu, igra za mladu reprezentaciju Češke, stigao je na dva dana u Split i kad se o svim detaljima dogovorio s "bijelima" oko šestomjesečne posudbe, iz Milanella je stigao poziv:
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 24. siječanj 2016. 14:34

- Ništa ne potpisuj, odmah se vraćaj u Milano - kazao mu je Rocco Maiorino, sportski direktor Milana, nasljednik Arieda Braide koji je nazvao Simića nekoliko minuta prije ponoći od subote na nedjelju. Prethodno je menadžer Silvano Martina (bivši vratar Torina) signalizirao Stefanovom ocu Radi da će se Simić vratiti u Milano.

- Uh, kako mi je žao - rekao nam je Simić senior, zakleti navijač Hajduka od davnina. Moj san je bio da Stefan zaigra za Hajduka, baš šteta…

Stefan Simić je iz Splita odletio najbržom vezom preko Stuttgarta za Milano, sa splitskog aerodroma odakle se javio:

- Radovao sam se da ću zaigrati u bijelom dresu, bio sam izuzetno motiviran, spreman izboriti mjesto u prvom sastavu. Nažalost, moram se vratiti, ali se nadam da ću dobiti priliku zaigrati za Milan.

Razlog ove odluke trenera Milana Siniše Mihajlovića bila je ozljeda brazilskog stopera Alexisa, koju je zadobio u večernjem susretu protiv Empolija (2-2). Pa kako su odjednom ozlijeđena tri stopera, u funkciji su ostali Romagnoli i Zarate, trener Milana je intervenirao da se Simić vrati.

- Mister mi je i do sada poklanjao punu pažnju, kako sam bio ozlijeđen čekao je da otpočnem trenirati punim intenzitetom, pa sam na posljednjim utakmicama bio na klupi. Ja sam želio uz pomoć Hajduka osigurati veću minutažu kako bi se nametnuo češkom izborniku za odlazak na prvenstvo Europe.

Pavel Vrba, izbornik Češke, u više se navrata zanimao kod Mihajlovića o statusu Simića, pa je i on, informiran o privremenom odlasku mladog igrača iz Milana u Hajduka, pozdravio taj potez.

- Trebao sam se podvrgnuti liječničkim pregledima, ali sam u subotu ujutro umjesto toga otišao u klub pozdraviti se i zahvaliti sportskom direktor Goranu Vučeviću, upoznao sam tako trenera Damira Burića, koji je također izrazio žaljenje zbog ovog preokreta.

Stefan i Rade Simić su se s Krešom Mikulandrom, tim-menadžerom Hajduka dogovorili oko stana, odabrali su ga, u blizini hotela Radisson, pa su sutra trebali useliti u taj stan.

- Ponavljam da mi je žao, pogotovo zbog navijača Hajduka čije sam navijanje doživio još na onoj utakmici 2011. kad je Slavija gostovala u Splitu u povodu stogodišnjice 'bijelih'.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 01:20