Tea Cimaš/CROPIX
DERBI NA KANTRIDI

Neretljak: Dinamo je vladar HR nogometa, a mi smo lijepa, ali ipak još uvijek nova priča!

'Igrat će Rijeka i Dinamo, pred punom Kantridom i bogzna koliko gledatelja izravnog TV-prijenosa. Očekujem samo pošteno suđenje. To bi trebalo biti normalno'
Piše: Daniel VukušićObjavljeno: 21. rujan 2012. 10:53

Od rodnih Matića preko Orašja, Osijeka, Japana, Koreje i Splita do Kantride. Mato Neretljak, 33 godine i stotine utakmica. U HNL-u, J-league, K-league, Europskoj ligi, Azijskoj Ligi prvaka, hrvatskoj reprezentaciji. Defenzivac, borac, dokazana nogometna vrijednost. I iskusnik. Koji je derbija kao što će biti ovaj sutrašnji s Dinamom odigrao... Ni sam ne zna koliko.

- Ufff, jako puno! Samo protiv Dinama jedno 14-15, za Hajduk i za Osijek - priča Scorijin oslonac, rutiner, jedan od ljubimaca tribina koje vole fajtere, one koji pošteno natope dres znojem. Neretljak je taj, drukčije ni ne zna igrati.

U tih "Ufff, jako puno" utakmica protiv Dinama je li bilo više radosti pobjeda ili poraza.

- Ne znam točnu brojku, ali više je bilo pobjeda, sigurno. A znam i koja mi je, zasad, najdraža. U Maksimiru, trener Zoran Vulić, a strijelac jedinog pogotka Miki Rapaić. "Rapajićevski", iz slobodnjaka sa 30 metara.

Kantrida će sutra biti puna do vrha ili barem vrlo blizu maksimalnoj brojci od 10.600 gledatelja. Kantrida će biti grotlo. Što iskusnik kao Neretljak savjetuje suigračima koji dosad u karijeri nisu imali sreće igrati u takvom ambijentu?

- Isto ono što sam pričao prije Jadranskoga derbija i prije gostovanja kod Belupa. Na tribinama neka vrije, ali mi moramo biti hladnih glava. Jer favorit je Dinamo, u to nema nikakve sumnje! Zato što su oni već sedam-osam godina apsolutni vladari hrvatskog nogometa, a mi smo jedna jako lijepa, ali ipak još uvijek - nova priča. Možemo u bitku sa svakim, možemo pobijediti svakoga, no samo ako odigramo uz punu disciplinu i koncentraciju svih 90 minuta. Točnije, ako svaku utakmicu, bio derbi ili ne, odigramo fajterski, kao jedan.

Sudac?

- Ne znam mu ime. Igrat će Rijeka i Dinamo, pred punom Kantridom i bogzna koliko gledatelja izravnog TV-prijenosa. Očekujem samo pošteno suđenje. To bi trebalo biti normalno.

Najopasniji Dinamov igrač?

- Mogao bih sada nabrajati imena, ali ne smijemo tako razmišljati. Kako god mi moramo biti dobri u svim linijama, tj. sve linije momčadi stopiti u jednu, na isti način moramo promatrati i zaustaviti Dinamo. Ne pojedinog izvanserijskog Dinamovog igrača, nego - cijeli Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 01:25