VLADO KOS/CROPIX
PIŠU POLJSKI MEDIJI

Nenad Bjelica uoči europske premijere dogovorio dolazak igrača kojeg želi od prvog dana?

U 77 utakmica zabio je 27 golova uz 14 asistencija, a posebno je dojmljiv bio u prošloj sezoni
Piše: Darko Ružić/Ivan VrankovečkiObjavljeno: 17. rujan 2020. 20:08

Slovenskog krilnog napadača Damjana Bohara, koji od srpnja 2018. igra u Poljskoj u momčadi Zaglebie iz Lubina, prema posljednjim informacijama još samo liječnički pregled i potpis ugovora dijeli od nastavka karijere u Osijeku. Naime, mnogi su poljski mediji u predvečerje utakmice Osijeka i Basela donijeli informaciju kako je Zaglebie nakon nekoliko 'odbijanaca' napokon prihvatio osječku ponudu za slovenskog reprezentativca, koji idućeg mjeseca puni 29 godina. Riječ je o svoti između 600 i 700 tisuća eura, a uz nju ide i klauzula prema kojoj Zaglebieu pripada i manji dio eventualnog sljedećeg transfera Bohara kada će napuštati redove hrvatskog prvoligaša.

image
EUROFOOTBALL

Slovenac je praktično od prvog dana Bjeličinog dolaska u Osijek njegova velika želja jer po vokaciji igra baš na poziciji koju bi želio dopuniti, a to je ona lijevog krila i lijevog veznog. Poljaci su zauzeli tvrd stav u pregovorima, no upornost Bjelice koji osobno ulaže trud i pregovaračku vještinu izgleda da se isplatila i da će Slovenac postati Bijelo-plavi, najskuplje plaćeni igrač u ovom ljetnom prijelaznom roku.

Nije tajna da Bjelica odlično poznaje poljsko tržište te se Bohar sigurno nije slučajno našao na njegovoj listi potencijalnih akvizicija. Uostalom, brojke govore bolje od ičega - Bohar je, naime, u Lubin došao prije dvije godine iz Maribora i do sada je za taj klub odigrao 78 utakmica, zabio je 27 golova uz 14 asistencija. Posebno je impresivan bio u prošloj sezoni, u kojoj je u 36 prvenstvenih utakmica upisao 15 golova te pet asistencija. Odlično je otvorio i ovu sezonu te je u tri nastupa upisao jedan gol i dvije asistencije. Ljetos ga je željela dovesti i Legia iz Varšave, ali posao je propao na odštetnom zahtjevu Zaglebie Lubina koji je tražio milijun eura, no Bjelica je prema svemu sudeći našao način kako da 'slomi' tvrde pregovarače iz Lubina...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 21:44