Vladimir Dugandzic / CROPIX
KRSTIČEVIĆ LIKUJE

'Nemamo suce, ne sude nam penale, nemamo podršku sa strane, a imamo rezultate'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 02. studeni 2012. 18:14

U srpnju se nitko nije usudio spomenuti Hajduk i trofej u istoj rečenici. Nakon pobjede u Milanu narasle su ambicije Bijelih jer vidjelo se da u ovoj momčadi ima zanimljivog materijala. Početkom studenoga Hajduk je eliminacijom iskusnog Splita ušao u četvrtfinale Kupa.

Tri etape prošle su Krstičevićeve bebe u svom brzom procesu sazrijevanja i sada s pravom gledaju prema Suncu. Trofej pobjednika Kupa veliki je san, ali nakon ispadanja Dinama i dviju predstava kontra Splita u posljednjih pet dana hajdukovci s pravom sanjaju trofejne snove.

- Rad, red, odgovornost i kvaliteta. Samo tako smo se uspjeli dići iz svih problema. Nemamo ni sudaca, nemamo ni penala na utakmicama. Nemamo nikakvu podršku sa strane, a opet smo došli do rezultata - progovorio je Mišo Krstičević u prepoznatljivom stilu, bez okolišanja nakon što je njegova momčad eliminirala Split.

Pritom je Krstičević precizno odgovorio koga želi u četvrtfinalu Kupa. Nije se junačio izjavama tipa 'dajte bilo koga’. Ne, jasno je rekao ono što bi svaki navijač poželio:

- Želim dubrovački GOŠK!

Poruka je jasna, Hajduk želi u polufinale bez stresa. Želi napraviti sljedeći korak u Kupu, a da pritom prođe sa što manje 'potrošnje energije’.

- Sa Splitom smo odigrali finale prije finala. To je istina. I prije pet dana sam rekao da je za mene Split najbolja momčad u Hrvatskoj poslije Dinama. Kada smo Split eliminirali, onda sam uvjeren da možemo daleko otići.

Nije rekao 'do osvajanja Kupa’, jer Krstičević zna koliko je dug put do završnice. U 100 dana sezone Hajduk je napravio ogroman posao. Od momčadi koja je pripreme prošla u navlakama igrajući neslužbene utakmice s mehaničarima i krovopokrivačima po njemačkim selima, do ekipe koja danas računa kako bi mogla do trofeja pobjednika Kupa.

- Samo se krvavim radom možemo izvući - iz Bad Reichenhalla poručivao je Krstičević dok su hajdukovci nizali kilometre i trenirali do kasno u noć. Shvatio je trener da nema novca ni pojačanja, da je osuđen od materijala koji je dobio na 'doradu’ napraviti rezultat adekvatan visokim ambicijama kluba. U sezonu su krenuli bez imperativa, ali igrama su sebi nametnuli trofejni cilj. S nula kuna ulaganja mogu ponoviti doseg iz 2010. godine kada su Bijeli uzeli Rabuzinovo Sunce.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 11:38