Vladimir Dugandžić/CROPIX
BALAKOVU LAKNULO

'Nemam namjeru mijenjati Anasa! Odlično ide i naprijed i nazad, ali nema sreće...'

Jesam nezadovoljan, svi igramo za bodove, a mi ih ne odnosimo sa sobom. No igra u drugom dijelu daje mi vjeru u budućnost, da ova ekipa može biti jako dobra - kaže Horvat
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. kolovoz 2011. 00:51

Treneru Rijeke Alenu Horvatu miješali su se osjećaji tuge i sreće nakon utakmice. Sretan je bio načinom na koji se njegova momčad suprostavila Hajduku na Poljudu, a tužan porazom, jer prema viđenom, Rijeka je u Splitu mogla izboriti i nešto više od časnog poraza.

- Jesam nezadovoljan, svi igramo za bodove, a mi ih ne odnosimo sa sobom. No raduje me kada vidim da u drugom dijelu nešto dobro ide na terenu, daje mi vjeru u budućnost, da ova ekipa može biti jako dobra - kaže Horvat.

Suđenje?

- Samo ću vam reći da sam sucu kazao da bih bio sretan čovjek kada bih imao ovakvo suđenje na Kantridi - završio je Horvat.

S druge strane, Krasimir Balakov izgledao je kao čovjek kojemu je pao veliki kamen sa srca... Svjestan je i Bugarin da su Bijeli opasno visili.

- Znali smo da će biti teška utakmica, šesta u tri ili četiri tjedna, nismo na takav ritam navikli. U prvom smo dijelu igrali koncentrirano i tražili rani pogodak, no kasnije smo prepustili inicijativu gostima. Rijeka je ekipa bez velikih ciljeva, kada su osjetili da mogu nešto više ostvariti došli su u psihološku prednost. I ovaj susret nam je pokazao da imamo još puno posla, ovog tjedna ćemo raditi na regeneraciji i analizirati sve greške - kazao je Balakov, koji je odmah upitan za igru Anasa Sharbinija.

- On dobro radi i naprijed i nazad, ali nema sreće. Alternacije za Anasa? Možda mladi Pešić, Oremuš ili Tičinović kada se vrati, no nemam namjeru mijenjati Anasa. On ima kvalitetu, ja očekujem da će eksplodirati, samo ne znam na kojoj će to utakmici biti. Ne smijemo samo o njemu govoriti, ne igra on sam, nije Anas Hajduk. Evo uzimam primjer Andrića i Lime. U teškim trenucima su pokazali karakter, išli su preko svojih mogućnosti i tako podizali moral drugim igračima - zaključio je Krasimir Balakov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 02:31