Boris Kovačev/CROPIX
ŠIME VRSALJKO NAJAVIO

'Ne želimo biti kanta za napucavanje! U Amsterdam idemo po sva tri boda'

'Nismo se otarasili ambicija o nastavku europskog natjecanja. Možemo biti treći, možemo igrati u Europskoj ligi na proljeće. Treba vjerovati, ova momčad ima snage za to'
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. listopad 2011. 12:32

Sad je sve na Krunoslavu Jurčiću. Šime Vrsaljko u nedjelju nam je kazao:

- Zdrav sam i spreman za utakmicu s Ajaxom u Amsterdamu!

To je svakako krasna vijest za Jurčića i sve poklonike Modrih jer Vrsaljko je jedan od ključnih nogometaša maksimirskog kluba. Hrvatski reprezentativac nije imao sreće, u Malmöu je zaradio crveni karton, propustivši tako prve tri utakmice u Ligi prvaka. Kad se činilo da je toj ružnoj priči kraj, stigla je nova neugoda. Na jednom treningu nezgodno je udario po lopti, zaboljelo ga je u hvatištu mišića koljena.

- Radilo se o maloj upali, a ponovno me zaboljelo na utakmici s HAŠK-om u Kupu. Stoga sam i izašao iz igre, a pregled je pokazao kako se, srećom, ne radi ni o kakvoj težoj ozljedi.

Da je ozljeda bila teže prirode, Vrsaljko bi svakako ušao u Dinamove almanahe,kao jedan od najvećih pehista. Toliko se veselio Ligi prvaka, ogledima s moćnim klubovima, a onda ga je, osim crvenog kartona, stigla i ta ozljeda, pa se uistinu moglo dogoditi da uopće ne nastupi u najelitnijem klupskom natjecanju.

- Dobro je da nisam ispao takav pehist, srećom bit će sve u najboljem redu.

A što Šime očekuje u Amsterdam Areni?

- U prvoj maksimirskoj utakmici Ajax se pokazao kao moćnija i snažnija družina, nikad nitko Dinamu nije stvorio toliko prigoda za postizanje golova, toliko zicera.

Što se tako bitno može promijeniti u Amsterdamu?

- Ajax je moćna momčad, tu nema dvojbi, oni su čak jači od Lyona. Ipak, u Amsterdam idemo osvojiti bodove, ili barem bod. Budite sigurni da ćemo jurišati na sva tri, na pobjedu.

Sviđa nam se stav hrvatskog reprezentativca, treba biti maksimalno motiviran i samouvjeren, samo tako se može do velikih rezultata. Dakako, Dinamu treba skinuti kapu zbog plasmana u Ligu prvaka, tom uspjehu treba se nakloniti do poda. Pije vodu i priča “kako Modri uče u Ligi prvaka”, ali isto tako već je vrijeme da pokažu da su u tri utakmice nešto i naučili.

- Ne želimo biti kanta za napucavanje u Ligi prvaka! Još uvijek smo u igri, utakmice s Ajaxom u Amsterdam Areni i Lyonom, u posljednjem kolu u Maksimiru, za nas su presudne. Nismo se otarasili ambicija o nastavku europskog natjecanja. Možemo biti treći, možemo igrati u Europskoj ligi na proljeće. Treba vjerovati, ova momčad ima snage - za to ostvarenje.

Mnogo se lamentiralo o Dinamovoj formi posljednjih mjesec dana. Je li zaista uslijedio pad forme, ili se radi o nečemu drugom?

- Nema pada forme, Dinamo je apsolutno spreman za sve zadatke do kraja sezone. Odlično radimo i treniramo, ali jasno, s vremenom se nakupio umor, stigle su i neke ozljede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:23