ADEMI RADOŠEVIĆU

'Ne zavidim mu, drago mi je da je ušao u reprezentaciju, ali u derbiju ću ga srediti'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. rujan 2012. 17:48

Arijan Ademi vratio se u Dinamovih prvih 11. Tamo gdje je bio prije dvije godine, kao veliki talent. Nakon svih pretumbacija, nakon što je Dinamo ostao bez čak trojice veznjaka, Badelja, Leke i Pokrivača, Ademi je dobio šansu.

- Super se osjećam, sve ozljede su iza mene, uživam u nogometu. Naravno, presretan sam što sam opet u Dinamu, to je san svakog igrača, radujem se što opet imam minutažu. Ne mogu se požaliti - priča Ademi, koji je bio dio trojca ABC, s Brozovićem i Calellom, u susretu protiv Porta.

Kritike nisu bile najbolje, dečki su uspjeli napraviti samo šest prekršaja, a u LP je ipak je potrebno više.

- Slažem se da nam nedostaje iskustva, međutim, mi to možemo nadoknaditi energijom, to smo radili i protiv Porta. Međutim, nije lako napraviti prekršaj kad je igra postavljena kao u toj utakmici; oni su napadali, mi smo čekali, nije bilo niti puno prilike ni potrebe za nekim faulima. No, istina, mladi smo, s vremenom ćemo se dizati, bit će boljih utakmica, sigurno.

U tri (ozbiljne) utakmice Dinamo nije pobijedio i zabio gol, može li se govoriti o krizi?

- Ne, jer mi uopće ne igramo loše. Štoviše, mislim da smo u zadnje dvije-tri utakmice igrali još bolje, ali smo za razliku od nekih ranijih utakmica imali manje sreće. Stoga, nema nikakvog straha, možda nam baš protiv Hajduka opet krene serija.

Na sredini terena susrest će se s Radoševićem, još uvijek najvećom enigmom Štimčeva mandata. A upravo je Ademi slovio kao jedna od budućih zvijezda vezne linije Hrvatske, ali Radošević je dobio prednost.

- Neka, drago mi je zbog dečka, čestitam mu na tome što je došao do reprezentacije. Naravno da ga se ne bojim, iako ga izuzetno poštujem, vjerujem da ću ga u tom dvoboju pobijediti. Od Hajduka očekujem nadigravanje, ne mislim da će se doći samo braniti, da će gledatelji vidjeti dobru utakmicu. Pozivam i naše navijače na stadion, treba nam podrška s tribina.

Kakva su iskustva s Hajdukom?

- Više sam ih pobjeđivao nego gubio od njih, još od vremena kad sam igrao u mlađim uzrastima Šibenika. Uvijek smo se i mi dolje na Hajduk posebno 'palili’, gledali smo ih kao najljuće suparnike. Jasno da i u Dinamu osjećam isto, Hajduk je uvijek Hajduk, derbi nešto posebno.

Pričalo se da ste blizu odluke da igrate za Makedoniju?

- Ne bih sad o tome, nema tu ništa novo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:42