Mario Todorić/CROPIX
BALAKOV PORUČIO ČAČIĆU

'Ne zanima nas koliko bodova ima Dinamo, Hajduk mora uvijek ići na pobjedu'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 16. ožujak 2012. 12:52

Trener Hajduka Krasimir Balakov najavio je kako će na sutrašnjemu derbiju protiv Dinama u Maksimiru zaigrati s gotovo istim sastavom kao i u prethodne tri utakmice s Istrom 1961, Zagrebom i Splitom. Moguća je tek jedna promjena, pretpostavlja se da je riječ o Goranu Miloviću koji bi zaigrao na stoperu, a onda bi kapetan Srđan Andrić prešao u vezni red. Pitanje je tko će ispasti iz sastava, je li to Mijo Caktaš?

- Vidjet ćemo, ne mogu još reći hoće li biti promjena. No, ako ih bude, to će biti maksimalno jedna. Dinamo je dobra, uigrana ekipa, 80 posto igrača već tri-četiri godine igra zajedno. Moramo ih dobro analizirati i vidjeti. Možda bude jedna promjena u našem sastavu, ali to je to – rekao je Balakov.

Dinamo ima 10 bodova prednosti, hoćete li jurnuti?

- Ne zanima nas koliko bodova ima Dinamo, nema smisla da se vraćamo na početak i ponovno pričamo o tome. Moramo gledati da naši momci što brže počnu igrati konstantno, najvažnije je da u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Bez obzira kakve igrače ima, Hajduk je Hajduk i mora uvijek ići na pobjedu.

Hajduk ima puno igrača koji nemaju iskustva u derbijima, koji će prvi put istrčati u Maksimiru.

- To je statistika. Na žalost, ne možemo zadržati istu momčad godinu-dvije, znate i zašto. Zato i nismo favoriti, nemamo pritisak, ali vjerujem u svoju momčad, očekujem da pokažu svoje lice. Nadam se da će biti utakmica kakvu zamišljam kao trener.

Je li realno reći da se i u Maksimiru ide na pobjedu?

- Imamo četiri-pet igrača koji nikad nisu igrali u Maksimiru, ali to ne znači ništa. Pobjednički mentalitet se gradi samo ako igrač ima u glavi da moramo pobijediti bez obzira protiv koga igramo. To je Hajduk i tko tu igra, mora igrati s takvim pritiskom.

Je li vam lakše igrati u gostima, protiv momčadi koja se neće braniti? Bit će više prostora za Anasa i Vukušića.

- To ćemo vidjeti poslije utakmice, ali mi smo momčad koja protiv ekipa koje igraju nogomet sigurno igra dobro. Ali, nije realno to što se govori da vani igramo bolje nego kući. Pa vani smo ovoga proljeća odigrali samo jednu utakmicu, ne može se na temelju toga zaključivati. No, sada igramo protiv Dinama, moramo se koncentrirati na ovu utakmicu. Dinamo je već šest godina, ima klasne igrače, ali to ne znači.

Što poručiti navijačima Hajduka koji će doći u Zagreb?

- Ne trebamo puno pričati, moramo pokazati na terenu našom igrom, u prvih 10 minuta utakmice našim navijačima što im poručujemo. Oni će doći i očekivati pobjedu, znam da žele vidjeti momčad koja se bori od prve do zadnje minute. To moramo učiniti u ovoj utakmici.

Balakov je upitan i za komentar izjava Joea Šimunića, njegova prijatelja iz Njemačke, kako mu je Hajduk poseban motiv.

- Joea mnogo cijenim kao igrača, želim mu sve najbolje, ali kao trener ne želim pričati o protivniku. Nas zanima kako ćemo odigrati. Derbi treba biti dobra reklama za hrvatski nogomet – zaključio je bugarski stručnjak na Hajdukovoj klupi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 09:38