Gdanjsk, 170612.EURO 2012.PGE Arena Gdansk.Trening uoci utakmice treceg kola skupine C, Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, izmedju Hrvatske i Spanjolske.Na fotografiji: Gordon Schildenfeld tijekom treninga.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
ŠIFO O NAPADU NAVIJAČA

'Ne trebate mi nositi vino, pršut... Donesite mi pušku za paintball, to je pravi poklon!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. listopad 2012. 15:33

Jučer nam se javio hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld.

- Pitate me gdje sam? U bunkeru, gdje bih bio!

Schifo je uvijek bio duhovit. Prihvatili smo šalu. Je li bunker u Moskvi ili negdje izvan grada?

- U Moskvi, taj ne može nitko probiti!

Šalu na stranu, igrači Dinama iz Moskve imali su iznimno neugodan doživljaj prošlog tjedna. Nakon treninga Moskovljana, maskirani huligani počeli su pucati na njih iz pušaka za paintball.

- Nastradali su oni koji su ostali nakon treninga dodatno vježbati slobodne udarce. Od našeg trening kampa do svlačionica put vodi kroz šumu. U toj šumi bila su skrivena četvorica maksirani u komandosice, s maskama na licima. Kad su četvorica naših igrača prolazila, oni su otvorili 'vatru’. Ja nisam bio na vatrenoj liniji, jer sam nedugo prije otišao u svlačionicu - priča nam Schildenfeld.

Veznjak Alan Gatagov je pogođen u glavu, te razmišlja o podizanju tužbe protiv zasad nepoznatih počinitelja.

- Kad te netko pogodi mecima za paintball, to boli, itekako boli.

Iz moskovskog Dinama su se oglasili i kazali da će iskoristiti sve zakonske mogućnosti kako bi izgrednike doveli pred sud. U klubu su sigurni da se radi o pomno isplaniranoj akciji koja je veliki izazov za klub. Kažu da će odgovoriti na najčvršći mogući način.

- Ne pravim se važan i hrabar, ali da sam ja bio na mjestu suigrača, vratio bih tim maskiranim momcima. Loptice za paintball sigurno bi poletjele prema njima. Ne bih se uplašio.

Ipak, podsjećanje na akcije reprezentacije vraća mu osmjeh na lice.

- Bilo je krasno, pobijedili smo Makedoniju i Wales. Imamo sjajan skor nakon četiri kola, atmosfera je odlična, sve je super. Eh, da je tako u mom klubu, bilo bi idealno. Nažalost, ne može ti se uvijek sve u životu poklopiti.

Kao što je počeo Schifo je i završio naš razgovor, u duhovitom tonu.

- Dođite me posjetiti u Moskvu. Ne trebate mi nositi vino, pršut, kulen... Donesite mi pušku za paintball. To će mi biti najdraži poklon!

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 13:36