AFP
GRČKI NOVINARI TVRDE

'Ne možemo zabiti više od jednoga gola. Nema šanse da Grčka uđe u nadigravanje'

'Ne očekujte ofenzivu od prve minute, nema šanse. Grčka će do 70. minute igrati na 0:0, a potom će u posljednjih 20 minuta pokušati ho-rukom doći do slavlja...'
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 04. listopad 2011. 19:56

Euforija, što je to? Tako otprilike grčki novinari dočekuju petak i konačni odgovor na sudbinsko pitanje 'Tko će direktno na Euro'. Ovo je dakle analiza grčkog novinara Jorgosa Maziasa, vodećeg nogometnog novinara i urednika visokotiražnog Sport Daya te solunskog mu kolege Stavrosa Kolkosa.

Slaba nam je veza, ali napad... Napad bi nešto mogao, zajednički je stav informera SN, nakon povratka “veterana” koji su podigli raspoloženje. Gekas i Charisteas grčkoj su javnosti udahnuli dašak optimizma.

- Jesu, stari su, više ni ne igraju za neke klubove (Gekas je u njemačkom drugoligašu Eintrachtu, Charisteas u novom grčkom prvoligašu Panetolikosu), ali u reprezentaciji su uvijek vrlo dobri.

Znači, jao si ga Hrvatima...

- A ne, ne, to nisam kazao. Naša je veza vrlo slabašna, tu je jedino Karagounis, ali on već ima 34 godine i njegova snaga kopni. Sredina travnjaka naša je najveća mana - snaži Mazias nade Vatrenih.

Po linijama:

- Obrana solidna, veza slaba, napad osokoljen.

Grčka se kroz posljednje desetljeće isprofilirala kao besprijekorno defenzivna reprezentacija, no istodobno vrlo jalova u ofenzivnom dijelu igre. U petak će morati ganjati rezultat, može li to?

- Ne! Grčka niti dolaskom Fernanda Santosa nije promijenila svoja načela; Hellas jednostavno ne zna napadati.

Kako će onda izgledati grčki juriš na pobjedu?

- Ne očekujte ofenzivu od prve minute, nema šanse. Grčka će do 70. minute igrati na 0:0, a potom će u posljednjih 20 minuta pokušati ho-rukom doći do slavlja - smatraju obojica, istaknuvši ključni problem: - Grčka ne zna postići više od jednoga pogotka. Jednostavno, ne-zna, jedino smo Malti dali tri, sve je drugo ostalo na granici jednoga gola. Dakle, nema šanse da Grčka uđe u nadigravanje s Hrvatskom, ona će studiozno čekati svoju priliku i nadati se da će je iskoristiti. Iskreno, ne znam hoće li uspjeti...

Možda stadion pomogne?

- Karaiskakis će biti pun, na njega će doći i poneki Srbi sa zastavama kako bi dodatno užarili atmosferu. Radi se o vrućem mjestu, no na terenu će igrati hrpa prekaljenih igrača, za koje sumnjam da će podleći - mišljenja je Kolkos.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 05:46