foto: CROPIX
TKO VODI U MERCATU?

Nakon dugo vremena Dinamo u sjeni Rijeke i Hajduka! Mamić: 'Vidjet ćemo hoće li to tako ostati'

Hrvatski prvak, za razliku od prvih konkurenata, dosad nije bio pretjerano aktivan na aktualnom zimskom mercatu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. siječanj 2016. 20:55

Rijeka šalje poruke iz Dubaija kako napada naslov prvaka. Doveli su Riječani Gravranovića, najavili time da misle ozbiljno, da su spremni potući se s Dinamom. Hajduk je, pak, u ofenzivi kad je prodaja u pitanju, Caktaš, pa rekorder Kalinić, sad se priča i o Baliću. Mercato u punom zamahu, onako kako je prijašnjih zima bilo u Dinamu, tako je sad u druga dva kluba s vrha. U Rovinju je, zasad, što se toga tiče, mirno.

“Klikaju” u modrom taboru po internetu, prate medije, dolaze do njih informacije sa strane, jasno da je prijelazni rok neizbježna tema.

- A jesi vidio ovo, Crepulja u Celticu! - komentiralo se na jutarnjoj kavi, netko drugi je dodao:

- Dobar posao ovo s Kalinićem, stvarno su izvukli dobru cijenu njegovi menadžeri!

Nemoguć pritisak

Gavranović u Rijeci, pomalo i enigma.

- To je dobar igrač, ne znam zašto u Zürichu nije mogao igrati. No, u Rijeci bi mogao opet proigrati. Bit će zanimljivo.

To su neka od zapažanja u Dinamovu taboru na temu prijelaznog roka u HNL-u, u redovima dvaju najvećih rivala, o svojem “šopingu” ili prodaji, ne mogu toliko puno pričati. Zasad, Pinto je otišao, Stojanović došao i to je, više-manje, to. U ovome trenutku Modri su “autsajderi” u toj virtualnoj utrci, ali to je na neki način i dobro. Dokaz da Dinamo ima već momčad koja će iznijeti proljeće i barem prvi dio iduće sezone, da ne bi trebalo biti prevelikih promjena. Premda, na konkretno pitanje hoće li Dinamo doista ostati u sjeni Rijeke i Hajduka, Zoran Mamić je zagonetan:

- Bumo vid’li - kazao je bez uz smiješak, kojim je skrivao konkretnu priču.

Svjestan je i on da do kraja siječnja ima još vremena, da je uvijek sve moguće. Uostalom, Kovačića i Brozovića, recimo, Modri su prodali u zadnjim danima prijelaznog roka, kad je to već malo tko očekivao. Oprezan je stoga trener/sportski direktor. Svaki tren na mobitel stigne poziv ili poruka, dobar dio njih vezan je baš za kupnju ili prodaju igrača.

- Uvijek, u svakom prijelaznom roku, nude nam puno, jako puno igrača. Naviknuli smo već na to. Međutim, koliko smo ih takvih prijedloga i upita dobili zadnjih dana, to je nemoguće. Ne može se izbrojati. Svaku noć do tri ujutro gledamo video, analiziramo, ima tu svega - otkrio nam je Zoran Mamić, a još je temeljitije to opisao Damir Krznar:

- Mislim da smo, samo u ovih pet dana u Rovinju, prošli barem 30 igrača. Ima ih stvarno svakakvih. Na nekima odmah vidiš da su pravi, da je to kvaliteta za Dinamo. Onda pogledaš cijenu i ajme majko... Neki su onako, na granici, trebalo bi ih ići gledati uživo nekoliko utakmica, pa odlučiti, a uz sve to, pitanje je, trebaju li nam.

Cijena? Šest milijuna

Radi se, naravno, u velikom postotku o zadnjim veznima, pročulo se da Modri traže nasljednike Ademija, svi imaju nešto za ponuditi.

- Sa svih strana zovu, nude igrače svih nacionalnosti i cijena. Evo, neki dan su nam ponudili igrača, kaže čovjek, izvrstan je, veliko pojačanje. Cijena? Oko šest milijuna eura, pa onda neki za pet, četiri... Ne znamo što bih nego se samo nasmijao.

Nisu svi Europljani, čuli smo da su u ponudi bili Egipćani, Nigerijci, čak i jedan Japanac. Zoran Mamić već nam je prijašnjih godina znao reći da bi volio u Dinamu imati Japanca. Zahvalni igrači, pošteni i srčani, koji uz to imaju i veliku marketinšku vrijednost, jer znamo koliko su Japanci ludi za nogometom i kako prate svoje igrače diljem svijeta i kakva bi to promidžba Dinama bila na Dalekom istoku. Ovaj gospodin igra s Mikićem u Hiroshimi, čak ga je i Mika nahvalio, međutim, dvojba je ostala. Treba li Dinamu uopće igrač na toj poziciji.

- To je ono što i nas muči. Da smo za nekoga sigurni, a da nisu ovi milijunski iznosi u pitanju, možda bismo nešto i poduzeli. Međutim, sad kad imamo toliko veznih igrača, kad je ionako teško izbalansirati minutažu i dati svima priliku, pitanje je treba li nam još koji igrač - razmišlja Zoran Mamić.

Bez akrobacija

Dakle, kao što smo već u više navrata pisali, Dinamo neće, nakon dovođenja Stojanovića što je bila potreba, ulaziti u “akrobacije” s transferima, milijunskim iznosima plaćati igrače koji mu možda i ne trebaju.

A što je s odlaznim transferima? Može li tu biti nekih promjena? E, i tu je trenutno glavni Dinamov operativac ostao zakopčan. Uz poslovični smiješak.

- Zovu, stalno zovu... Vidjet ćemo!

Naš dojam? Čudili bismo se, jako bismo se čudili, da sve ostane na Pintu i Stojanoviću. Ako ne u oba, onda barem u jednom smjeru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 01:15