foto: CROPIX
TRANSFER IZ SNOVA

Najskuplji hrvatski vratar u povijesti: Ni Turska, ni Italija već - Engleska! Kalinić napustio Hajduk za čudesnu svotu!

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 19. siječanj 2016. 16:22

E to je udarna vijest: Lovre Kalinić, 25-godišnji vratar Hajduka i jedini pravi reprezentativac „bijelih“ odlazi u Premier ligu, u Aston Villu i to ni više ni manje nego za cca 6,5 milijuna eura. Svaka čast Kaliniću i njegovim ljudima, koji su dogovorili taj transfer. Tako su skinute sve dileme, ono Italija (Lazio) ili Turska (Bešiktaš), uletjeli su Englezi, pokazali se kao najozbiljniji kupci Kalinića o čemu se i ranije govorilo i pisalo.

U ovom trenutku baš i nije bitno kako je došlo do transfera, kolike su zasluge sportskog direktora Hajduka Gorana Vučevića, a koliko Kalinićevih povjerinika&zastupnika Siniše Šoše i Velibora Momčilovića. Jer, toliko visoki transfer od hrvatskih vratara nikad nije izveden.

Prema ugovoru Kaliniću i njegovim zastupnicima pripada 30 posto od transfera, što znači da će mu pripasti cca dva milijuna eura, a Hajduku nešto više 4,5 milijuna. Treba vjerovati da je pitanje radne dozvole obična formalnost. Tako sad Hajduk praktično može zaključiti transfer kampanju, odnosno eventualno može angažirati i prava pojačanja.

U međuvremenu je tandem Brbić-Vučević dogovorio šestomjesečnu posudbu iz Palerma za novog napadača Manuela Arteaga, 21-godišnji centarfora iz Venezuele, koji je tek prije nekoliko tjedana postao igrač Palerma. Kako Talijani imaju višak Južnoamerikanaca dali su Arteagu na posudbu u Split, gdje ga čeka još jedan igrač Palerma Julian Velazquez.

Arteaga je do prošlog mjeseca igrao za klub Zulia gdje je u 80 utakmica postigao 33 gola, a ima i tri nastupa za reprezentaciju Venezuele.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. rujan 2024 11:35