STEVEN PETER LUŠTICA

Najbolji mladi nogometaš Australije u Splitu: Mislim da imam kvalitetu za Hajduk

Piše: Mario VelićObjavljeno: 26. ožujak 2011. 12:52

Siguran u sebe je mladi Australac Steven Peter Luštica, ofenzivni veznjak koji će za 20-ak dana proslaviti 20. rođendan:

- Mislim da imam kvalitetu za momčad Hajduka.

U Split je stigao s ciljem nametnuti se Bijelima. Na Poljudu je odradio nekoliko treninga, a već se “na prvu loptu” svidio se struci Hajduka. No valja ipak pričekati konačnu ocjenu mladićevih mogućnosti.

Steven Peter ponosno nosi navijačima Bijelih dobro znano prezime, a s Hajdukovim igračem i trenerom Slavkom Lušticom je rodbinski povezan.

- Moj djed Božidar i Slavko su prvi rođaci, od dva brata djeca. Znam sve o njemu, pričali su mi moji. Toliko su mi govorili o Hajduku da sam i ja postao vatreni navijač Bijelih, pratio sam sve što se događa u klubu, gledao utakmice preko interneta. Mogu slobodno kazati da sam jedan od najvećih navijača Bijelih u Australiji, pa mi je velika čast doći trenirati s prvom momčadi Hajduka. Ponosan sam - objasnio nam je mladi Luštica koji solidno barata hrvatskim jezikom.

No važnije mu je što je “na ti” s loptom, u prilog tome svjedoči činjenica da je izabran za najboljeg mladog australskog igrača.

- Posljednje dvije godine ne živim s roditeljima u Canberri jer sam prešao u klub Gold Coast United iz mjesta nedaleko od Brisbanea. Igrao sam za njihovu mladu momčad i s njima sam osvojio to omladinsko prvenstvo kada sam i proglašen za najboljeg igrača - objasnio nam je Luštica.

Ugovor mu je sada istekao, nije potpisao novi, pa je slobodan igrač. Bijelima su ga, valja i to istaći, preporučili Branko Bošnjak i Slaven Zambata, organizirali sve oko njegova dolaska na probu.

Zabilježio je Luštica i nekoliko susreta u seniorskoj ekipi Gold Coasta, što posebno dobiva na težini uzme li se u obzir tko su mu bili suigrači.

- Bruce Djite koji je igrao u Turskoj, a bio je i u kontaktima s Hajdukom. Potom Jason Čulina, on je bio u PSV-u te Shane Smeltz koji je s novozelandskom reprezentacijom nastupao na prošlom SP-u. Mislim da sam se sasvim solidno nosio s njima. Inače igram desnom nogom, znam dobro i lijevom, mislim da su mi prednosti motorika, mogu puno trčati te dobra dodavanja, kratka i duga - o sebi će Steven Peter Luštica.

Iako je jednom bio u Umagu, u kamp naše U-17 reprezentacije ga je prije dvije godine pozvao Ivan Gudelj, Lušticu sada očekuje nastup za australsku U-20 reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu za taj uzrast u Kolumbiji. Tako je i Josip Skoko nosio bijeli dres Hajduka i žuti Klokana.

- Josipa Skoku nisam upoznao, ali znam da je bio veliki igrač i kapetan Hajduka. Svakako bih volio postići nešto slično - na kraju će zaključiti Steven Peter Luštica.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. rujan 2024 07:06