Nenad Dugi/CROPIX
INTER - SL. BELUPO 0:1

Najbolja utakmica Hajduka u cijeloj sezoni, Anas briljirao s dva gola i dvije asistencije!

U prve dvije utakmice 20. kola HNL-a pobjede su uzeli gosti. Hajduk je u Kranjčevićevoj s 4-1 slavio protiv Zagreba, dok je Slaven Belupo pobijedio Inter s 1-0
Piše: Toni RoićObjavljeno: 02. ožujak 2012. 16:27

Zagreb i Hajduk ušli su u svoj prvenstveni dvoboj u dva različita raspoloženja. Zagrebaši su bili puni samopouzdanja nakon pobjede nad Lučkom i izbacivanja Splićana iz Kupa krajem prošle godine, dok je Hajduku i njegovu treneru Balakovu visio mač nad glavom nakon uvodnog kiksa protiv Puljana u prošlom kolu.

Očekivalo se, dakle, da bi Zagreb opet mogao biti koban za Balakova, no dogodilo se nešto posve suprotno, najbolje poluvrijeme Hajduka ove sezone u kojem je naprosto deklasirao i neprepoznatljivo lošeg domaćina. Da će to biti dan Anasa Sharbinija, najavila je već 10. minuta kada se sjurio u šesnaesterac domaćina po lijevoj strani, ali je Pavlović uklizavanjem uspio spriječiti povratnu loptu za Gabrića.

Ipak, show virtuoza s Grobnika počeo je u 19. minuti kada je donio vodstvo gostima.

0:1 - An. Sharbini

Nakon što je dobio loptu u šesnaestercu, Anas je ispremiješao trojicu braniča domaćih i onda sa 12 m desnicom naciljao donji lijevi kut.

Ni nakon primljenog gola zagrebaši nisu bili u stanju ozbiljnije uzvratiti, dok je Hajduk vrebao na kontranapade i ubrzo došao do dvije čiste situacije u kojima je mogao povećati prednost. U 24. minuti Ozobić je poslužio Antu Vukušića koji s desna ulazi u šesnaesterac, ali njegov udarac skida Vidaković. Još bolja prilika za goste uslijedila je deset minuta kasnije, opet je to bila kontra, a u glavnoj ulozi bili su Vukušić i Anas Sharbini. Strijelac prvoga gola zaobišao je vratara Vidakovića, ali se malo spetljao i ljevicom umjesto mreže pogodio gredu.

Zagreba cijeli prvi dio nije bilo nigdje, igra mu je bila nepovezana i nervozna, a onda je u 40. minuti u dva poteza izigrana obrana gostiju i matiran vratar Blažević.

1:1 - Abdurahimi

Damir Šovšić dao je vanjskim felšom izvanrednu dubinsku loptu za Besarda Abdurahimija koji je bio brži od Neretljaka i kada je izašao sam pred Blaževića desnicom je smireno loptu usmjerio u donji desni kut.

Radost zbog izjednačenja trajalo je za Pjesnike samo tri minute jer je opet uslijedila majstorija igrača s brojem 99.

1:2 - An. Sharbini

Dobivši loptu na nekih 25 m Anas Sharbini nije dugo oklijevao već je desnicom odapeo iz sve snage, a "žabica" je prevarila usnulog Vidakovića i lopta se našla u donjem lijevom kutu.

Već minutu kasnije novi šok za Zagreb i posve zasluženi treći pogodak za Splićane.

1:3 - Gabrić

Fenomenalnu kontru istrčala su četvorica gostiju, a u njezinoj završnici Sharbini je asistirao Gabriću koji izlazi sam pred Vidakovića i sa 12 m lako cilja u mrežu.

Pokušao je trener Zagreba Ciprić u drugom poluvremenu s izmjenama probuditi svoju momčad, promijenio je vratara te ubacio Zadru i Trebotića u vezni red umjesto Štroka i Maleša, ali nije pomoglo. Osim jednog udarca Abdurahimija pokraj vrata u 61. minuti nastavila se bezidejnost i nemoć domaćina iz prvog poluvremena. Hajduk je strpljivo čekao nove prilike, pokušavali su udarcima Ozobić, Gabrić i Caktaš, ali bez sudjelovanja Anasa Sharbinija ništa se nije moglo dogoditi. U 63. minuti nakon dva pogotka upisao je i svoju drugu asistenciju.

1:4 - Vukušić

Sharbini je dubinskom loptom u čistu priliku izbacio Antu Vukušića, koji je izašao pred Hercega i onda s desetak metara ljevicom pogodio pod gredu.

2:4 - Šovšić

Abdurahimi je s desne strane ubacio u kazneni prostor, a Šovšić spremno pogodio vrata za konačnih 2:4.

Nakon toga više se ništa značajno nije moglo promijeniti i Hajduk se u impresivnom stilu osvetio Zagrebu za poraz u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Kupa, a kada bi ovakvu igru pružio u nastavku prvenstva, onda će se za Balakova širom otvoriti vrata ostanka na Poljudu s realnom nadom da Hajduk može u budućnosti igrati mnogo značajniju ulogu. Ova utakmica zaista bi mogla biti prekretnica.

ZAGREB - HAJDUK 2:4 (Abdurahimi 40, Šovšić 90 / Sharbini 19, 43, Gabrić 44, Vukušić 63)

Utakmica je završena!

GOOOL 90. minuta - Zagreb je ipak u posljednim trenucima uspio smanjiti rezultat. Abdurahimi je vratio loptu za Šovšića, koji je sa 15-ak metara zakucao ispod grede.

82. minuta - Zagreb se ne miri s tako visokim porazom. Zadro je bio sam ispred Blaževića, ali ga nije uspio prebaciti.

76. minuta - Balakova kao da ne zadovoljava 4-1, ubacio je tri nova napadača.

68. minuta - Zagrebov golman je na sto muka, Hajduk reda prilike. Prvo je Caktaš na dva metra od vrata promašio loptu, potom je Gabrić pucao u vanjski dio mreže, a nekoliko minuta poslije Herceg je obranio jaki udarac Ozobića.

GOOOL 63. minuta - Novi trenutak nadahunuća Anasa Sharbinija. S lijeve strane prekrasnom loptom izbacio je Vukušića samog ispred vratara, a Ante takvu priliku ne propušta. Sve je bilo jako lijepo - od asistencije, preko krasnog štopanja lopte pa do lagane realizacije.

61. minuta - Munjevita kontra Zagreba, Abdurahimi je s 10-ak metara pucao malo pokraj vratnice.

58. minuta - Hajduk je ponovno stao na loptu, a Zagreb u ovim trenucima ne izgleda kao momčad koja može stići do velikog preokreta.

56. minuta - Vrlo dobar udarac Ozobića iz daljine, Herceg se morao dobro ispružiti da odbije loptu u korner.

54. minuta - Lima je loše zagradio loptu, koji je uzeo Šovšić, vratio za Medića, ali udarac predsjednikova sina bio je preslab za Blaževića.

52. minuta - Odličan udarac Drage Gabrića sa ruba 16-erca, lopta je prošla 'milimetar' od stative.

49. minuta - Zagreb je puno bolje ušao u nastavk utakmice, ali još uvijek nema udarca na gol Hajduka.

Završilo je prvo poluvrijeme.

GOOOL 44. minuta - Kakva golijada! Sjajna kontra Hajduka, asistent je Anas, a strijelac Drago Gabrić. Ofenzivni veznjak Bijelih je iz situacije 'jedan na jedan' nadmudrio vrata Zagreba.

GOOOL 43. minuta - Hajduk ponovno vodi. Anas Sharbini je opalio s 25 metara i pogodio sami kut Vidakovićeva gola!

GOOOL 40. minuta - Fantastična lopta Šovšića za Abdurahimija, koji je pogodio ispod Blažević za izjednanje.

34. minuta - Nakon dobre akcije Hajduka, Anas Sharbini pogodio je gredu iako je bio sam ispred praznih vrata.

27.minuta - Hajduk je ponovno zaprijetio preko Vukušića, ali kao i prethodni put, Vidaković zustavlja njegov pokušaj sa 17 metara

24. minuta - Vukušić je imao veliku prigodu za povećanje vodstva, ali nedostajalo mu je mirnoće u završnici

GOOL 19. minuta - Mrežu domaćina nakon odličnog prodora zatresao je Anas Sharbini!

17.minuta - Hrvoje Štrok je uputio prvi udarac prema vratima Bijelih, ali bez većih opasnosti po vratara Blaževića

16. minuta - Prvi udarac prema Vidakoviću uputio je Caktaš, ali lopta je otišla daleko od vratiju

10.minuta - Hajduk je nakon prvih desetak minuta ima inicijativu, ali bez većih prilikana otvaranju susreta

ZAGREB: Vidaković (od 46. Herceg) - Pelaić, Pavlović, Oršulić, Štiglec - Šovšić, Maleš (od 59. Trebotić), Štrok (od 46. Zadro) - Dedić, Medić, Zadro.

HAJDUK: Blažević - James, Andrić, Neretljak, Lima - Andrijašević - Caktaš (od 67. Kiš), An.Sharbini (od 76. Kiš), Ozobić (od 76. Lendrić), Gabrić - Vukušić.

Utakmica je počela!

INTER - SL.BELUPO 0:1 (Glavica 61)

Dva "dužnika" htjela su u Zaprešiću promijeniti tijek rezultatskih zbivanja; Koprivničani su tražili nastavak trke za Europu, dok je Inter nakon pet sušnih kola bio željan trijumfa i povratak igre te atmosfere sa sredine jeseni, kada su Žuti iznenadili odličnom igrom i napadom na Europu. Ali od poraza od Splita u Zaprešiću (0:3), a zapravo od pobjede nad Rijekom (1:0), Inter je nanizao slabe partije koje je tek popravio sjajni domaći remi s Dinamom (0:0). Početak susreta, međutim, sugerirao je preveliki oprez koji je rezultirao manjkom bilo kakvih opasnijih akcija. Lončarević je, u odnosu na Šibenik, vratio sustav na klasičnih 4-4-2 s rombom, dok je Ferenčina optirao za 3-4-3, s trozupcem koji je rezultirao konkretnošću, ali nedovoljno opasnom. Slaven se činio boljim takmacem, no nekako uspavanim, kao da ga ne bi probudila niti poznata Royeva bejzbolska palica...

Prvu pravu akciju u prvome dijelu vidjeli smo u 30. minuti, nakon suvisle akcije Koprivničana, pokušao je Šaban s desetak metara, no Santini je obranio pokušaj napadača pristiglog iz Pomorca, dok je Inter kontrirao u 44. minuti preko Vujcica, koji je prebacio obranu i uposlio Oršića, ali je njegov oštri ubačaj u 16-erac obrana gostiju izbacila u korner. Prvi dio, dakle, doista nije ponudio igru koja bi domaćinima ili gostima donijela "kraljicu viška" uoči nastavka, bilo je to siromaštvo za nogometne gurmane, a poslastica za taktičare...

Uprava je svoje napravila, pitanje rezultata je za igrače i stručni stožer, kazao je nakon transfera Balića u Kryvbas direktor Intera Branko Laljak, dok je Lončarevićev pomoćnik Mužek dva dana prije prozvao igrački karakter. U odnosu na Šibenik, OK, Inter je obrambeno pokazao napredak, ali napadački... U prvih sat vremena Inter nije zapucao u okvir vrata.

Pa ipak, prvi je udarac zamalo bio-- ključan. Lopta je došla do Oršića, koji je sa 20-ak metara iskosa odmjerenim udarcem tražio gornji lijevi kut Rodića, no vratar gostiju se lijepo izvinuo i skinuo pokušaj.

0:1 - Glavica (60)

A onda, klasična kazna. Brezovec je započeo akciju, lopta je došla do Mujanovića, koji zdesna ubacuje na drugu stativu, gdje Glavica neometan s pet metara lako pogađa mrežu domaćina.

Lončarević je automatski podigao dva igrača, no dok im je objašnjavao njihove uloge, Belupo je mogao u potpunosti nokautirati domaćina. Obrana Intera ipak je uspjela odagnati probleme. Promjene su donijele napredak u igri Žutih, a najozbiljnije je bilo dvadeset minuta prije kraja kada je Jazvić sa 15-ak metara pogodio gredu.

Nije, međutim, bilo pomoći, Inter je počeo igrati nakon rezultatskog minusa, ali nije uspio preokrenuti tijek te je tako nastavio niz neuvjerljivih igara koje su ga sada spustile u vrlo neugodnu zonu. Ako Istra danas pobijedi Varaždin (na zelenom travnjaku ili pak za stolom), stići će na tri boda do Žutih kojima slijedi teško zadarsko iskušenje u Stanovima. Umjesto lagodne sezone, koju je nagoviještala vrlo dobra igra, sada su Zaprešićani ušli u neugodnu stvarnost borbe za ostanak. Belupo je, pak, pobjedom ispravio poraz od Cibalije, i time ostao u konkurenciji klubova koji se bore za europske kote...

INTER: Santini - Herceg, Gulić, Batinić - Mišić, Vujčić, Jančetić - Oršić, Šarić, Blažević - Abilaliaj.

SL.BELUPO: Rodić - Purić, Kokalović, Grgić, Maras - Poljak, Brezovec - Glavica, Gregurina, Mujanović - Šaban.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 22:05