Joško Ponoš / Cropix
POLJUDSKE ILUZIJE

Najavili trofeje i Europu s ugovorima do 100.000 eura! Tko će htjeti doći na Poljud....

Zaključak je jasan. S limitom ugovora od 100.000 eura Hajduk ne može biti ravnopravan Dinamu u kojemu nisu rijetki ugovori koji prelaze i pola milijuna eura...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. svibanj 2011. 15:32

Dva bitna imperativa najavio je predsjednik Maleš odmah po inauguraciji u kancelariju čelnog čovjeka Hajduka.

- Moramo prekinuti dominaciju Dinama - poručio je novi predsjednik i potom dodao:

- Ali nećemo s Dinamom ići u utrku za igračima a ugovori nogometaša na Poljudu bit će stavljeni u okvir od 100.000 eura.

Aktualni ugovori složeni su uglavnom prije tri ili dvije godine, jer Hajduk je od ljeta 2009. doveo samo Marina Ljubičića i Bulkua. Kako uskladiti aktualne ugovore s ugovorima igrača koje bi trebalo privoljeti na dolazak u Poljud, velika je zagonetka. Prošle zime Hajduk je pregovarao s Bartulovićem, lijevim bekom iz Krivbasa i povremenim hrvatskim reprezentativcem. Njegov je zahtjev bio 300.000 eura, ali nema tu ništa čudnog. Uostalom, javno je Uprava Bijelih otkrila da je Križanac tražio 375.000 eura za dolazak u Hajduk. Također, nedavno je Josip Šimunić, reprezentativac zapostavljen u Hoffenheimu, rekao da su mu i Hajduk, i Dinamo zanimljive opcije, ali iluzija je očekivati da će takav igrač i pomisliti na Poljud ako ostane 'opcija 100.000 eura’.

Poznat je gornji limit aktualnih ugovora i zato će svaki klasni igrač najmanje tražiti iznos koji već ima najbolje plaćeni nogometaš. Nakon što su smanjeni ugovori M. Buljatu, Andriću i Vejiću, a Cernat, Skoko i Šerić otišli iz Hajduka, Anas je sa 300.000 eura ostao na čelu poretka najplaćenijih ugovora na Poljudu. Promijeniti aktualne ugovore uzaludan je trud ukoliko se ne ide po 'metodi iscrpljivanja’ koju je prošle godine primijenio Svaguša, a nije realno očekivati da se na dolazak privole igrači s internacionalnim rejtingom koji će prihvatiti uvjetovane ugovore, dok aktualni prvotimci imaju bezuvjetne.

Ali nije naš zadatak nikome otvarati oči, niti tražiti puteve kako će igrači doći na Poljud. Zaključak je jasan. S limitom ugovora od 100.000 eura, koji nisu uvjetovani ostvarenim rezultatom, Hajduk ne može biti ravnopravan Dinamu u kojemu nisu rijetki ugovori koji prelaze i pola milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 09:04