Vladimir Dugandžić / Cropix
BEZ PRAVIH ODGOVORA

Nadzorni odbor Bijelih: Strinić je blizu Ukrajine, a Križanac je naša velika želja

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 24. siječanj 2011. 22:26

Natječaj za izbora Hajdukova predsjednika, odnosno nove tročlane uprave je prolongiran, produžen je za još 30 dana! To je objavio predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Petroslav Sapunar oko 18 sati nakon što je izašao u pola sastanka "nadzornika" ne bi li barem nakratko zadovoljio novinarsku znatiželju. Cijelo popodne se sastančilo, sjednica je počela u 15 sati i nakon tri sata razgovora nije joj se nazirao kraj, a u press salonu reporteri su već bili nestrpljivi...

I onda je pred novinare došao predsjednik Sapunar, nije mogao kazati ništa nova ni o angažmanu Ivice Križanca, ni o prodaju Ivana Strinića, o tome se razglaba do dugo u noć, ali je barem nakon "prvog poluvremena" došao da nam kaže važnu vijest:

- Imamo dosta materijala na sjednici, puno točaka na dnevnom redu, upravo su nas sportski direktor i trener ( Kalinić i Vučević op.a.) izvijestili o protekloj sezoni. Onda smo pričali i o sjednici organizacijskog odbora za proslavu 100. rođendana, objavili smo raspored svih događanja, u tu centralnu proslavu uključili smo mnoga eminentna imena (angažiran je Krešimir Dolenčić kao redatelj svečane akademije op.a.).

I onda ono najvažnije:

- Odlučili smo i to da produžimo natječaj za članove Uprave Hajduka za još 30 dana! Klub funkcionira normalno s predsjednikom Josipom Grbićem koji se aktivno uključio u svakodnevni rad i na poslu je što se kaže 24 sata dnevno, a i ja sam se maksimalno uključio u svakodnevnu operativu i da mu budem od pomoći. Trenutačno je puno aktivnosti u klubu, momčad nam odlazi na pripreme, u tijeku je prijelazni rok, a pripremamo i centralnu proslavu 100. obljetnice kluba 13. veljače. Dakle, posla ima sasvim dovoljno da bismo sad žurili i s natječajem za predsjednika i novu upravu.

Sapunar je dodao:

- Doista ne trebamo stvarati dodatni pritisak jer nam klub sasvim normalno funkcionira. Pohvalio bih predsjednika Grbića koji se, kako rekoh, sasvim dobro uklopio.

Pitali smo Sapunar koliko je dosad stiglo molbi, govori se o šest, pa 13, a neki kažu i 20-ak kandidatura:

- O tome nikako ne bih želio špekulirati, ne znam je li došlo deset molbi ili puno više, znam samo da nema panike ni žurbe. Eto kandidatima još cijelih mjesec dana pa da oni koji se premišljaju hoće li se javiti ili ne još dobro promisle, imaju vremena!

Dakle, Hajduka nadalje vodi Josip Grbić kao glavni operativac uz sekundiranje Petroslava Sapunara i ostalih članova Nadzornog odbora. Naravno da su potom glavna pitanja bila vezana za eventualni dolazak Ivice Križanca:

- Ne mogu vam ništa konkretno kazati, znam samo da nam je žao što je došlo do određenog nesporazuma u komunikaciji s Križancem kojeg izuzetno poštujem kao igrača koji je imao poseban put u svojoj karijeri. Želio sam se svakako s njim upoznati, da popijemo kavu. Ispunila mi se želja, Hajduk je veliki klub i želim sa svim i svakim popričati, a kako ne bi sa Križancem. On ima 32 godine, ima želje i ambicije i jasne stavove... Nas je zanimalo možemo li se tu pronaći na zajedničkom poslu...

I za, možete li se pronaći?

- Mogu potvrditi da je Križanac svakako prisutan u željama našeg trenera Vučevića. Mi u Nadzornom odboru poštujemo želju struke. Ali, kad dođe novčani iznos u raspravu onda ćemo o tome tek raspraviti. Jasno nam je da se momčad treba što prije kompletirati. Naša struka želi Križanca, ali ja još uvijek ne znam kakve su naše mogućnosti... Naša struka je predložila i desnog beka i veznog igrača i napadača, to je sve shvatljivo ali smo isto tako rekli da prije svega vode računa o kadru kojega imaju, treba sve to dobro profilirati i da se oslone prije svega na ono što imaju. A za dodatak vidjet ćemo kakve su naše mogućnosti – ponovio je Sapunar.

Potvrdio je da je vrlo aktualan odlazak Ivana Strinića. Sapunar nije spomenuo Dnjipro, ali je jasno da je u pitanju ukrajinski klub koji već nekoliko dana intezivno pokušava s Hajdukom i željenim nogometašem uskladiti financijske modele kupoprodaje...

- Dakle, treba još pričekati daljnji razvoj situacije glede pregovora oko angažmana Ivice Križanca, odnosno prodaje Ivana Strinića.

Sapunar je potvrdio da na sjednici članova Nadzornog odbora nedostaju Jako Andabak, Ivan Rimac i Tomislav Mamić, ali su se svi oni, kako kaže, telefonski javili i opravdali svoj izostanak s ove po svemu maratonske sjednice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 14:31