Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
KOMENTAR ZORANA VULIĆA

MOŽE LI OVAJ HAJDUK NAPOKON IZBORITI EUROPU? Uz ovu sreće može i do naslova prvaka Hrvatske!

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. kolovoz 2016. 15:30

Već viđeno. Utakmica je baš išla prema rezultatu 0:0, sve je mirisalo na čistu nulu. I najrealnije bi bilo da je završila bez pobjednika. Praktično jedina prava prilika Hajduka bila je ona kada je nakon pola sata igre srećom došao u priliku (nap.a. asistencija Splitovog veznjaka Vidovića), piše u komentaru za Slobodnu Dalmaciju Zoran Vulić.

Hajduk je ponovno imao maksimalnu fortunu. Ohandza se opet ukazao! Kako objasniti taj fenomen Ohandze? Jednostavno nema objašnjenja. Četiri puta je ušao u igru i zabio je četiri gola. Neka to potraje što duže. Dobro je da je Hajduk dobio i za hrvatski nogomet. Ako Hajduk dobije Dinamo u derbiju na Poljudu bježat će mu pet bodova, a to se nije dogodilo dugo, desetak godina. To je šansa koju Hajduk ne smije propustiti.

Može li Hajduk izboriti Europsku ligu?

Nema šanse

Da, vrijeme je za jednu europsku jesen

Igra nije bila po očekivanju za derbi, ali to je za Hajduk manje bitno u ovom trenutku. S druge strane Split ima boljku realizacije, 11 susreta u nizu nisu zabili. Imali su dva jako raspoložena stopera, Pešića koji je bio na vrhuncu, ali ih opet nije išla realizacija. Split je kontrolirao utakmicu, Hajduk nije imao takvih prilika u nastavku susreta kao što su ih propustili Pešić, Bagarić, pa u prvom dijelu i Balaj. Duka je bio odličan, ali i Kalinić ponovno. To nas upozorava. Hajduk mora dignuti svoju igru barem još dvije skaline više, a ne da stalno ovisimo o Ohandzi.

Može li ovaj Hajduk izboriti skupinu Europske lige? Mora se istaknuti da je Hajduk u svemu dosad ove sezone imao sreće. U Europi je igrao protiv dvije momčadi koje nisu bi trebale igrati Europu Iasija i Oleksandrije. Neka i dalje sreće, neka Hajduk osvoji prvo mjesto i uđe u Europsku ligu. Split je dobro igrao, ali nije imao ono što Hajduk ima, sreću i realizaciju. Dobro stoji na terenu, ali ne može zabiti. Split ima dobru momčad, mladu, kompaktnu. Vjerujem da neće upasti u probleme.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 23:21