Izet Hajrović
 GORAN MEHKEK/CROPIX
Dva gola neće odmoći

Može li Hajrović ponovno biti udarna Dinamova igla? Zabio nakon 251 dana i hat-tricka, ali...

Hajrović u Dinamu ima dopuštenje da, ako nađe klub i ponudu, koja bi zadovoljila sve, može otići
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. svibanj 2020. 13:01

Što su Igoru Jovićeviću mogle pokazati utakmice na treningu u petak. Izmiješane momčadi, mladi, stari, zvijezde i talenti na istom mjestu, uži i širi kadar prve momčadi. I triput po pola sata. Nije nešto po čemu bi trebalo raditi velike zaključke, raditi križaljke. No, kako igrači sami često vole reći da su treninzi u Dinamu često teži od nekih utakmica u HNL-u, jasno je da tih prvih 90 minuta nakon duge i prinudne stanke ne treba samo tako odbaciti.

Sezona slabe forme

Teško da će, recimo, Korejac Kim Gyuhyeong nakon što je zabio golčinu s dvadesetak metara preskočiti nekoliko stepenica i odjednom postati kadar za prvu momčad, teško da će općenito neko novo ime do kraja sezone dobiti iznenadnu priliku kod Igora Jovićevića.

Ako bismo nekoga mogli pohvaliti, onda su to dva mladića Antonio Marin i Edin Julardžija, pokazali su od ‘klinaca’ možda i najviše, Marin je već član prve momčadi, Julardžija jedan od ‘fakina’ iz juniorske Lige prvaka, istaknuo se s nekoliko finih proigravanja suigračima. No, kažemo, izvoditi bilokakve zaključke iz tog jednog treninga bilo bi neumjesno i neobjektivno, treba pričekati ozbiljnije prijateljske utakmice, s Goricom i Osijekom, zatim i prvenstvene dvoboje da bi se neke stvari kristalizirale.

- Prisustvovali smo susretu sadašnjosti i budućnosti Dinama, sve ono što Dinamo ima pokazalo se na travnjaku. Dinamo ne mora brinuti za budućnost - rekao je nakon dvoboja Igor Jovićević.

No, ipak smo odlučili spomenuti Izeta Hajrovića. Zabio je u tom nebitnom dvoboju dva pogotka, bio je blizu i trećem i, ne biste vjerovali, zabio prvi put nakon 251 dan. Računajući i službene i pripremne utakmice za Dinamo. Za reprezentaciju BiH bio je strijelac u kvalifikacijama protiv Finske, ali za Modre je posljednji put strijelac protiv - Radnika iz Križevaca! Bilo je to 7. rujna, u prijateljskom, feštarskom srazu, kad je Hajro zabio hat-trick. Zadnji ozbiljan gol, pak, postigao je prije gotovo godinu dana, 26. svibnja 2019. u derbiju s Hajdukom u Maksimiru.

Čitavu sezonu Hajrović je bio u slaboj formi, ispao iz prve momčadi, a nakon što je u sezoni 2018./19. bio ponajbolji igrač u Europi, u još uvijek aktualnoj sezoni daleko je od tih visina. Niti golova, niti asistencija, Kadzior ga je potpuno izbacio iz prvog reda, a već se dugo i naveliko priča da je Hajrović među onima koji će na ljeto ili na zimu napustiti Maksimir. Kadzior je potpisao novi ugovor, stiže Kastrati, Hajrovića su mnogi prekrižili već i prije ove stanke, zaključivši da će se teško opet vratiti u formu u kakvoj je bio na početku te prošle, prve Bjeličine sezone. No, mogu li ova dva gola, u trening-utakmici nevažnoj za generalne zaključke promijeniti Hajrovićevu sudbinu u Dinamu? U ovom trenutku, teško.

Kako čujemo, Hajrović u Dinamu ima dopuštenje da, ako nađe klub i ponudu, koja bi zadovoljila sve strane, može otići. Njegov put povratka do naslovnih uloga u modrom dresu čini se poput slijepe ulice, ali, opet, ne treba tu mogućnost nikako do kraja odbaciti. Korona-kriza promijenila je mnoge sudbine, ne samo u nogometu, pa, tko zna, možda bi se Hajrović mogao opet probuditi i krenuti uzlaznom putanjom. Uđe li sad u seriju nekih boljih utakmica, pogodaka, asistencija, možda mu Jovićević i Dinamo daju novu priliku da vrati stari status, ako ništa drugo, barem zato da bi privukli neki interes iz inozemstva pa Hajrovića ipak prodali za određen iznos.

Udarna modra igla

Svi više nego ikad govore da se nakon ove stanke u nogometu teško išta može predvidjeti pa tako i hoće li klubovi baš sve svoje planove i ideje moći provesti onako kako su zamislili, ali, kad pričamo o Hajroviću, nekako je teško zamisliti da će u budućnosti, od iduće sezone, ponovno biti udarna Dinamova igla i da će ova dva gola, sama za sebe, utjecati na njegov status. Trebalo bi mu se stvarno dobro otvoriti da se nešto po tom pitanju promijeni...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 09:52