Ronald Goršić / Cropix
VELIKI INTERVJU ZA SN

Može li Dinamo biti konkurentan u LP? 'Bojim se da su to donekle snovi'

Piše: R. ŠolaObjavljeno: 02. travanj 2011. 16:10

Trener ili tiranin koji igrače tjera iz momčadi zbog Play Stationa? Ljubimac medija, čovjek koji je ispunio stotine naslovnica, a koji novinare proziva da su “udbaši”? Trener koji košta više od svih ostalih zajedno u ligi, a pobjeđuje 1:0? Trener koji će odvesti Dinamo u Ligu prvaka?

Sve je to Vahid Halilhodžić, prekaljeni trenerski internacionalac koji je dolaskom u Dinamo obilježio jedno razdoblje i nametnuo se kao vodeća medijska sportska ličnost u Hrvatskoj. Istisnuo je i šefa Mamića, pa Ćiru, Štimca, Bilića... a to mogu samo jake ličnosti, ljudi koji dobro znaju što hoće, koji ne prezaju reći i nešto što se drugima neće svidjeti. Bez problema je pristao na razgovor s malo detalja oko travnjaka, a puno stvari oko njega jer, kako kaže, “reći će i engleskoj kraljici pred svima što je ide”.

Ante Rukavina je kod vas gotovo nestao sa scene. Čitali smo da se požalio kako ste ga kao isturenog napadača tjerali da stalno bude u duelu, da stalno skače, pa onda i igra leđima okrenut golu, a on je najjači kada igra “fora”, slobodnog napadača koji dobiva loptu u prostor pa može iskoristiti brzinu?

- Tko je Rukavini branio da se okrene prema golu? Ja sigurno nisam... Ponavljam, igram s tri, a ne s dva napadača. I nevjerojatni su mi komentari da igram s jednim napadačem. Ti koji to kažu neka dođu kod mene da im objasnim neke stvari, pa makar bili i treneri.

Zašto ne biste pokušali tandem Beqiraj - Rukavina? Jedan pravi centarfor i jedan klasični brzanac?

- Morao bih imati igrače za njih dvojicu u napadu, a nemam ih. I nije bitna samo nogometna nego i ljudska komponenta tih igrača. A recite mi zašto bih ja bilo što mijenjao u Dinamu? Imamo najbolji napad, daleko najbolju obranu, dominantnu igru i bodovnu prednost. I sada da sve to idem razbijati i nešto kemijati? Doista to nije potrebno. Opet kažem, momčad uvijek slažeš po mogućnostima igrača.

Na ljeto vas čeka borba za Ligu prvaka. Može li ovaj Dinamo biti koliko-toliko konkurentan u toj Ligi prvaka ako je izbori. Vi ste Ligu prvaka dobro osjetili s Lilleom i PSG-om?

- Bojim se da su to donekle snovi. Neke to vrijeđa, ali ja moram biti realan. Partizan je imao sreće i ušao je u Ligu prvaka pa je dobio šest pravih lekcija. Za to treba vremena i rada. Da bi momčad podigla razinu, njoj treba vremena. Drugo je kad se zoveš Manchester City pa kupiš koga hoćeš. Onda se put može jako skratiti. Znate li što je Dinamo? S jedne strane moraš donositi naslove, a s druge prodavati najbolje da bi preživio. Tako je teško u Ligu prvaka...

Cijeli intervju možete pročitati u tiskanom izadnju Sportskih novosti

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 16:32