Drago Sopta/CROPIX
EDUARDO DA SILVA

'Možda je dobro što nas otpisuju! Tko će zabiti? Nije bitno, glavno da vidimo EURO!'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 09. studeni 2011. 10:12

Od 2008. godine o mišljenja se lome na glavnoj točki- je li onaj Eduardo 'bivši’ ili ćemo opet imati prilike uživati u prijelomnim golovima igrača koji će u veljači iduće godine navršiti 29 godina. Protiv Izraela i Latvije dao je to naslutiti, protiv Grčke u Ateni je bio nevidljiv kao i svi ostali.

- Znate kako ja gledam na stvari? - odgovorio je retoričkim pitanjem i nastavio: - Mi smo u Zagrebu protiv Grčke odigrali, pogotovo u drugom dijelu, odličnu partiju. U posljednjim minutama imao sam zicer, da sam pogodio, tada bi se pričalo posve drugačije o reprezentaciji, o meni, o igri, a vjerojatno bi drugačiji bio i epilog F skupine. Nisam pogodio, odigrali smo 0:0, i počele su žešće kritike koje su potrajale do danas. No, u vrijeme kada smo bili hvaljeni i slavljeni, u periodu 2006-08., bilo je više utakmica u kojima je i manja prilika realizirana, pa se na igru gledalo drugim tonovima.

Vjerojatno je u pitanju nostalgija za tim vremenima?

- OK, samo kažem kako to ide u nogometu. Sjetim se često kako je Engleska, kad smo ih dobili 2:0 u Zagrebu, do mojeg gola u 61. minuti imala nekoliko velikih šansi. Onda se okrene priče i sve izgleda ljepše.

Eh, da nam je onaj Eduardo, ima li izgleda da se pojavi u idućih desetak dana?

- Nisam bitan ja, neka gol postigne bilo tko, svejedno je tko igra, najvažnije je samo jedno, da Hrvatska u dvije utakmice bude bolja i osigura Euro!

Dobro, kako teku pripreme za tu ambiciju?

- Može izgledati fraza, ali atmosfera je pozitivna, u taboru reprezentacije svi jedva čekamo da počnu te utakmice, kao i svi naši navijači. Pripremamo se maksimalno, iz sata u sat raste tenzija, kao pred svaku važnu utakmicu.

Tako se pričalo i prije Atene a pretvorilo se u jednu od najtužnijih reprezentativnih večeri. Kako to sebi objašnjavate?

- Ha, što bih više mogao o tome reći. Nisam se nikad jadnije u nogometu osjećao. Imali smo sve na pladnju, a mi smo to prokockali. U prvih 45 minuta bili smo bolji, imali smo posjed lopte i kontrolu igre, ali izostala je konkretizacija te prevlasti.

Moglo bi se zaključiti po skepsi u Hrvatskoj, a i najavama Turaka, da su Vatreni opet otpisani?

- Možda je baš to dobro za nas! Osjećam skepsu u Hrvatskoj, ali to znači da su svi svjesni da igramo protiv vrlo snažnog suparnika. Nama euforija nikad nije donosila dobro, u nekim drugim prilikama već bi se slagalo pakete i putovanja za Euro, ovako je ipak logičnije da smo svi koncentrirani samo na te dvije utakmice. Lako ćemo poslije toga znati što možemo ili trebamo činiti.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 21:14