Goran Mehkek / Cropix
NISU IMPRESIONIRALI MODRE

Mourinho izašao iz autobusa i zagrlio Tonela: 'Čestitao mi je i pitao me jesam li sretan ovdje'

U meni vladaju podijeljeni osjećaji. Odigrali smo hrabro i mislim da nam nitko na tome ne može zamjeriti, ali ostaje žal jer smo mogli iznenaditi Real, kazao je Badelj
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 15. rujan 2011. 14:04

Dvije su se emocije miješale kod dinamovaca nakon minimalnog poraza od Reala. Ponos i žalost. Dinamov junak prekrasne večeri protiv kraljevskog kluba bio je vratar Ivan Kelava.

- Malo sam tužan što smo izgubili jer smo odigrali jako dobru utakmicu. Pokazalo se da oni ipak nisu takvi izvanzemaljci - kazao je Kelava, ponosan na svoje obrane i predstavu svog velikog prijatelja Domagoja Vide, s kojim se ostao brčkati u bazenu u svlačionici još dugo nakon utakmice.

Iskusni stoper Tonel jedan je od rijetkih dinamovaca koji je prije ove utakmice imao iskustvo igranja u Ligi prvaka. Kad ga je vidio, njegov sunarodnjak Jose Mourinho izašao je iz autobusa kako bi s njim izmijenio nekoliko rečenica i pritom ga srdačno izgrlio.

- Čestitao mi je na igri i pitao me jesam li zadovoljan u Zagrebu. Ovo nije dobar rezultat, poraz nikad nije dobar rezultat. Dali smo sve od sebe protiv jedne od najboljih svjetskih momčadi i zbog toga možemo biti zadovoljni. Pred nama je još pet utakmica i ništa nije izgubljeno. Da smo zabili, tko zna što bi bilo, zbog toga mi je najviše žao. Dres sam zamijenio s Cristianom Ronaldom koji mi se žalio da je sudac dozvolio pregrubu igru.

Najmlađi na travnjaku, Mateo Kovačić, nije uopće bio impresioniran velikim igračkim imenima koja su stajala nasuprot njemu:

- Nisam, zašto bih bio, pa i oni su ljudi kao i mi, od krvi i mesa. Mi smo znali što možemo napraviti i napravit ćemo to i opet. Vidjeli smo da možemo proći dalje i to ćemo i učiniti. Namučili smo veliki Real, ali se u meni miješaju ponos i tuga.

Kapetan Milan Badelj ovako je opisao svoje duševno stanje:

- U meni vladaju podijeljeni osjećaji. Odigrali smo hrabro i mislim da nam nitko na tome ne može zamjeriti, ali ostaje žal jer smo mogli iznenaditi Real. Pogotovo nakon crvenog kartona, ali s igračem više nismo napravili mnogo. Oni su na kraju dokazali da su bolji, trijumfirali, na čemu im čestitam. Mi možemo biti ponosni jer smo pokušali igrati svoju igru protiv momčadi koja je daleko iznad svih koje su dosad ovdje bile. Dobro smo ušli u utakmicu i na taj smo ih način iznenadili, ali na kraju jedino su bitna tri boda koja su uzeli oni. Sigurno da nam je ova utakmica dignula samopouzdanje uoči nastavka natjecanja u Ligi prvaka. Ipak, da mi je netko ponudio ovakav rezultat prije početka utakmice, ne bih ga prihvatio, ne bi bilo sportski.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. rujan 2024 08:12