Drago Sopta/CROPIX
PRIPREME REPREZENTACIJE

Modrić: Za razliku od Splita sada sam u puno boljem fizičkom i psihičkom stanju

Najbolja je vijest da je Ćorluka odradio trening bez većih poteškoća. Situacija je jako dobra. Vratila se ozbiljnost kod igrača, a i pristup je puno bolji - kaže Štimac
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. rujan 2012. 15:22

Vatreni su jutros održali drugi trening u Veslačkoj ulici, a pred novinare su došli Igor Štimac i Luka Modrić. Prvi se obratio izbornik, koji kaže da je u dan i pol napravljeno više nego što je očekivao:

- Najbolja je vijest da je Ćorluka odradio trening bez većih poteškoća. Sve je za pet. Vratila se ozbiljnost kod igrača, a i pristup je puno bolji nego što je bio protiv Švicarske na Poljudu - rekao je Štimac.

- Dobro se sjećam naših utakmica s Makedonijom, one zagrebačke kada smo na poluvremenu gubili da bi Srna ulaskom u nastavku inicirao preokret za 2-1 pobjedu i one u Skoplju odigrane po teškom terenu. Na poluvremenu smo saznali da smo se plasirali na Euro pa smo u nastavku igrali opuštenije i izgubili. Nikada nije bilo lako s Makedoncima, najavljuje Luka Modrić startni dvoboja kvalifikacija za SP 2014.

Realov nogometaš ‘presicu’ je odradio pod strogim nadzorom glasnogovornika/bodyguarda Nevena Cvijanovića koji se svojski trudio da Modrić govori samo o hrvatskoj reprezentaciji. U obzir nisu dolazila ni benigna pitanja o prvim impresijama iz kraljevskog kluba, kamoli potpitanja poput “suosjećate li s Ronaldom koji pati?” ili “razmišljate li u svlačionici o osnivanju fonda solidarnosti za Kikija?”...

Modrić je, inače, visoko postavio letvicu uoči prve dvije utakmice. Na pitanje s koliko bi bodova bio zadovoljan nakon Makedonije i Belgije, odgovara:

- Sa šest! Dužnost nam je u svakoj utakmici ići na pobjedu, neovisno o imenu suparnika i o tome igramo li kod kuće ili u gostima. Atmosfera u momčadi je dobra, nije nas pokolebao poraz protiv Švicarske. Pozivam navijače da nas dođu podržati. Znamo da puno njih stoji uz ovu reprezentaciju, mi ćemo se odužiti kvalitetnom igrom. Uvjeren sam - i pobjedom.

Izbornik Štimac ima recept za neugodne Makedonce.

- Moramo igrati brzo, ali važno je i strpljenje. Ne smijemo 'iskakati iz tračnica'. Sve znamo o Makedoncima, kao što oni sve znaju o nama. Imaju nekoliko opasnih igrača, posebno treba obratiti pozornost na Pandeva koji je jako opasan ako mu se da prostora.

Štimac i Modrić su se isto tako osvrnuli na atmosferu koja prati reprezentaciju na posljednjim domaćim utakmicama. U Splitu je stadion bio sablasno prazan protiv Švicarske, prije toga na Maksimiru je vladala 'kazališna atmosfera' na utakmicama protiv Švedske, Norveške i Izraela.

- Mi igrači jedino možemo vratiti navijače odličnim utakmicama. Navijači su nam jako bitni i volio bih da se vrate na stadion. Međutim, dobro znam da u Hrvatskoj ima još puno ljudi koji vole i podržavaju reprezentaciju - rekao je Modrić na što se nadovezao Štimac:

- Neka navijači dođu na stadion, a mi ćemo im pokloniti pobjedu! Mislim da ovaj novi HNS daje sve od sebe da ulaznice budu dostupnije...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 10:28