ELITNO ISKUSTVO

Modri imaju 52 utakmice u Ligi prvaka, ali iz Jurčićeva kadra samo su je igrala petorica

Dinamov fan mašta o suparnicima i "maturalcima" po nogometnim prijestolnicama Europe. Do većine odredišta moći će se doći automobilima i low-cost zračnim prijevoznicima. Ni ulaznice neće biti preskupe
Piše: Slobodan MufićObjavljeno: 24. kolovoz 2011. 21:43

Samo petorica nogometaša iz aktualnog Jurčićeva kadra imaju iskustvo igranja u Ligi prvaka. Najviše bi, naravno, o elitnom europskom natjecanju mogao ispričati Igor Bišćan, koji je na vrhunskoj razini nosio dres triju momčadi (Dinamo, Panathinaikos i Liverpool), ali Dinamov kapetan još tjednima neće moći zaigrati zbog ozljede. Bišćan je plavi dres nosio još u sezonama 1998./1999. i 1999./2000., kad Dinamo bilježi jedine dosadašnje nastupe u Ligi prvaka.

Lekine tri sezone

Solidnom minutažom u Ligi prvaka može se pohvaliti i Jerko Leko, koji je u tri sezone u kijevskom Dinamu prikupio 13 nastupa. Nešto manje visokocijenjenih minuta u nogama ima Argentinac Cufré, koji ih je zaradio početkom 21. stoljeća u dresu Rome. Portugalac Tonel u maksimirsku je svlačionicu donio 17 nastupa u Ligi prvaka (ukupno 1498 minuta), a njegovo je sjećanje na elitu još relativno svježe, iz 2009. godine.

Rukavini samo mrvice

Rukavini nitko ne može poreći igranje u Ligi prvaka, ali u sezoni 2008./2009. u dresu atenskog Panathinaikosa igrao je uglavnom u sudačkim nadoknadama. U pet nastupa uspio je skupiti 25 minuta. Ukupno, dakle, petorica dinamovaca imaju 4696 minuta na travnjaku u Ligi prvaka, nešto manje nego 26-godišnji Wayne Rooney (5071).

Ulaznice za gostovanja neće biti preskupe



Dinamov fan mašta o suparnicima i “maturalcima” po nogometnim prijestolnicama Europe. Do većine odredišta moći će se doći automobilima i low-cost zračnim prijevoznicima. Ni ulaznice neće biti preskupe. Većina još nije odredila cijene za Ligu prvaka, vjerojatno i oni čekaju suparnike, ali ne bi smjele biti bezobrazno skupe. U tablici smo naveli nekoliko primjera koje smo procijenili na osnovi lanjskih cijena u europskim natjecanjima te ovogodišnjih uvodnih utakmica (nacionalne lige i prijateljske utakmice). Primjerice, najjeftinije ulaznice (najlošiji sektori koji su često namijenjeni gostima) za dvije utakmice Barcelone su 19 eura (prijateljska protiv Napolija) i 55 eura (u Primeri protiv Villarreala).

Procjena cijena ulaznica

Manchester United 40 funta

Barcelona 30 eura

Inter 21 euro

Lyon 30 eura

Bayern 30 eura

Basel 36 franaka

* Klubovi još nisu odredili cijene za gostujuće navijače u ovogodišnjoj Ligi prvaka pa smo procijenili cijene u odnosu na prošlu sezonu i uvodne utakmice u novoj sezoni.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 00:22