Damir Krajac / CROPIX
BEZ STIMULACIJA

Modri bez premija za pobjedu nad Hajdukom: U Dinamu drže da su daleko najbolji u HNL-u

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. veljača 2013. 07:59

U Maksimiru u utorak nije bilo nogometaša. Krunoslav Jurčić plavim je dečkima poklonio slobodan dan. Danas su na rasporedu dva treninga, ostale dane do nedjelje i velikog derbija po jedan. Itinerar puta za Split se zna, kreće se autobusom u subotu oko 14 sati, a Modri će biti smješteni u svojoj staroj bazi, hotelu Lav u Podstrani.

Dinamo neće tražiti nikakvo posebno osiguranje, policija zna što im je činiti, nikad nije bilo problema na toj lokaciji, pa nema razloga da ih bude i ove godine. Na dan utakmice Jurčićevi dečki odradit će tradicionalno razgibavanje pred hotelom, a onda krenuti na El Croatico. Povratak u Zagreb je predviđen odmah nakon derbija.

Nakon trijumfa nad Rijekom, sasvim je jasno da u plavim dvorima vlada vrhunsko raspoloženje. Optimizam poput kvasca buja na sve strane. Svi su uvjereni da će se s Poljuda vratiti pobjednički. Zdravstveno stanje je O.K. Ivan Tomečak i Romeo Mitrović više nemaju vlasnici temperaturu, Zvonko Pamić, doduše, još osjeća probleme s bolovima u peti, ali i on bi, kako sada stvari stoje, trebao konkurirati za poljudski derbi.

Danas će Jurčić prijepodnevni trening momčadi otvoriti za javnost. Naravno, i kad je trening otvoren neće se moći vidjeti ono najzanimljivije, taktika i sastav, koji će se sučeliti Majstorima s mora, ali svakako će se vidjeti detalji na kojima će se temeljiti igra Modrih u Splitu. No, s obzirom da se sastav neće mijenjati u odnosu na Rijeku, ionako je sve jasno.

Današnji dan u Maksimirskoj 128 obilježit će još jedan rođendan. Ivan Kelava slavi svoj 25. U ponedjeljak je 35 godina slavio Josip Šimunić, počastio je maksimirsko društvo, to će sigurno napraviti i “number one”. Baš se poklopilo, u dva dana, a u tjednu velikog derbija, rođendane slave kapetan i dokapetan.

Iz svlačionice je procurila informacija kako su plavi dečki Šimuniću i Kelavi, glavnim likovima u svlačionici, kao najljepši poklon za rođendan obećali pobjedu na Poljudu! Naravno, takav “skupi” poklon treba izboriti, ali sigurno jest da će ga Šimunić i Kelava dugo pamtiti. Ako ga, jasno, dobiju. Majstori s mora sigurno će im ga pokušati oduzeti. Za moguću pobjedu nad Hajdukom neće biti nikakvih posebnih premija, to uostalom i nije bio običaj dugi niz godina. U Dinamu drže da su daleko najkvalitetniji od svih u Prvoj HNL, pa stoga nije potrebna nikakva posebna stimulacija. Iako ni moguće posrtanje neće izazvati paniku u Maksimiru, u klubu svi žarko žele da naslov ove godine osvoje s dvije pobjede nad najljućim suparnikom. U prvom dijelu sezone Modri su trijumfirali sa 3:1, sada bi bili zadovoljni i sa 1:0.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 17:33