Damir Krajač/CROPIX
MAMIĆU SVI KRIVI

MODRA REALNOST Dinamo danas slavi naslov prvaka, a Maksimir će biti sablasno pust

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. travanj 2012. 13:16

Proslava naslova pred praznim tribinama zvuči sablasno. Tako će i biti. Bez obzira što će se uši umoriti od uvreda, oči od plamena baklji u terenu, a živci od iščekivanja hoće li utakmica biti prekinuta, u korijenu riječi 'proslava’, 'naslov’, 'nogomet’, 'utakmica bez publike’ zvuči jednostavno - tužno. No, Maksimir će večeras biti prazan.

“Mi smo prvaci sedmi put zaredom, a o tome nitko ne priča, nitko ne piše... Mediji su puni crnih tekstova, ružnih tonova, zašto svi pokušavaju ogaditi sve u Dinamu? Teško je preživljavati u takvim uvjetima, teško se boriti, ali mi nećemo odustati...” To su samo neke od rečenica koje smo zadnjih dana čuli u Maksimiru. Svako je, i bilo čije, obraćanje javnosti započelo ogorčenjem novinskim napisima jer, kao, 'ne piše se o nogometu nego o svemu drugome’. Kad se izlistaju novine zadnjih dana, u Maksimiru su u pravu, prevladavaju crni tonovi i grube riječi, ali... Neka se ne uvrijede, ali najmanje o nogometu u zadnje vrijeme pričaju upravo u Maksimiru.

Pogledajmo zadnjih desetak dana. Ante Čačić, Ivan Tica, Amra Peternel, Zdravko Mamić, Dinamovi veterani, Zajedno za Dinamo, BBB... Svi oni najmanje su pričali o nogometu i sedmom naslovu prvaka. Željko Jovanović, huligani s tribine, pa vuvuzele, pa čuvanje digniteta kluba i HNS-a. Pa opet Jovanović, huligani, Dinamo, HNS. O sedmom naslovu prvaka pričali su samo kad su spomenuli kako u novinama nema ništa o sedmom naslovu prvaka. O Kelavi, Badelju, Vidi, Ibanezu, Leki... tek pokoje o slovo, Sammir je dobio rečenicu više, onu da je spreman za reprezentaciju. I to je to što se nogometa tiče. Da ne kažemo da nisu organizirali niti komemoraciju za svog bivšeg reprezentativca i velikog dinamovca Dubravka Pavličića. Zato se mi sad usuđujemo reći:

Nisu mediji najveći krivci što nogomet trenutno nije u prvom planu, samo smo prenosili teme koje su svakodnevno bile na meniju u Maksimiru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. rujan 2024 19:45