Damir Krajač / Cropix
BORBA SE NASTAVLJA

Mislili ste da je gotovo? Štimac predao potpise za izvanrednu skupšitnu HNS-a!

Igor Štimac predao je 23 potpisa za sazivanje izvanredne skupštine HNS-a. Skupština se mora održati u roku od 30 dana. Štimac tvrdi da su neki promijenili mišljenje
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 19. siječanj 2011. 18:06

ZAGREB - Igor Štimac podnio je u srijedu Hrvatskom nogometnom savezu zahtjev za raspisivanje izvanredne skupštine ovjeren potpisima 23 saveznika u 'zakonodavnom' nogometnom tijelu. Njegov izborni stožer, prema najavama, ne odustaje od bitke za HNS i vjeruje da u reprizi izborne utakmice može svrgnuti vladajuću koaliciju Vlatka Markovića, Zdravka Mamića i osječkog lobija predvođenog Širićem i Vučemilovićem.

Za raspisivanje izvanredne skupštine Štimcu je bilo potrebno 17 autograma, u Rusanovu 13 on je donio 23 potpisa, iako se spekuliralo da je u međuvremenu fronta njegovih pristalica dogurala do brojke 26 . Trojica igrača čini se ostaju u talonu do izbornog dana. Statut HNS-a nalaže da u ovakvim slučajevima predsjednik Saveza sazove skupštinu u roku 30 dana. Ako se to ne dogodi, Štimac bi 20. veljače samoinicijativno skupio kvorum i organizirao izbore.

- Iskoristio sam svoje pravo i podnio zahtjev za izvanrednom skupštinom. To sam najavio odmah po svršetku prošle sjednice, koja je protekla u znaku kršenja propisa i poslovnika o radu - kaže Štimac.

U Rusanovu 13 stigao je u srijedu nešto iza 15 sati. U odboru za doček nije bilo nikoga niti predsjednika Markovića, niti glavnog tajnika Srebrića. Zahtjev je Štimac deponirao u tajništvu HNS-a i usput saznao da još uvijek ne može dobiti zapisnik s prošle skupštine premda je od njezina održavanja prošlo više od trideset dana.

- Najavio sam svoj dolazak Srebriću i pitao ga usput zašto nisam dobio zapisnik s prosinačke skupštine, iako znam da je taj dokument dostavljen uredu gradske uprave. Dobio sam odgovor da nemaju običaj slati poštom takve dokumente jer se pošiljke znaju izgubiti. Rekao sam da želim preuzeti zapisnik kod tajnice, ali Srebrić ga nije ostavio. Ne znam zašto je to tajna...

Štimac je napuštajući Westin nakon poraza podvukao da izgubljena bitka ne znači kapitulaciju, ali malotko je vjerovao da će zadržati entuizijazam i zaista pripremiti teren za drugu rundu borbe. Tvrdi da mu je inspiraciju za nastavak borbe pronašao u reakciji svojih glasača koji su ultimativno tražili reprizu u nadi da će nekolicina kolebljivih sljedeći put prijeći na njihovu stranu.

- Ljudi su ostali čvrsti i zahtijevali su da nastavim legitimnu bitku za bolji, pošteniji i organiziraniji Savez. Osim toga, dajem savršenu priliku onima koji su na prošloj skupštini bili nelegitimni predstavnici da ovaj put na pošten način pristupe izborima i pobjede ako mogu.

Što se konkretno promijenilo u razmišljanjima skupštinskih zastupnika u proteklih tridesetak dana?

- Očito su se promijenila razmišljanja nekih skupštinara koji su pod čudnim okolnostima dali glas drugoj strani, a kasnije nisu mogli biti ponosni sami na sebe.

Svoju priliku Štimac je namirisao nakon slavljeničkog ručka pobjedničke ekipe održanog krajem prošlog tjedna. Odaziv onih koji su u prosincu podignuli ruke za Vlatka Markovića nije bio blistav.To, međutim, ne mora previše značiti u pripremi za novu rundu izbornog mačevanje jer do tada županijski savezi mogu održati novu seriju izvanrednih sesija i ispočetka pretresati izbornu problematiku te koga delegirati u HNS-ovu skupštinu. Čeka nas mjesec dana žive diplomatske borbe, može li Štimac strategijom iscrpljivanja isisati energiju iz suparničkih redova i 20. veljače se proglasiti izbornim pobjednikom ili će Dubrovnik, Karlovac, Rijeka, Udruga prvoligaša i druge podijeljene organizacije još jednom vagati između Markovića i Štimca doznat ćemo već do kraja siječnja.

- U našem zahtjevu za izvanrednom skupštinom pobrojene su nepravilnosti s prošle sjednice. Naš zahtjev je potpuno legitiman, u sebi sadrži i prijedlog dnevnog reda. Ako aktuano vodstvo u roku mjesec dana ne sazove skupštinu, mi ćemo je održati 20. veljače s početkom u 11 sati - zaključuje Štimac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 21:44