PODNOŠLJIVIH 1-2

'Mini Vatreni' poraženi u Burgosu, ali s puno optimizma gledaju prema Varaždinu!

U prvoj utakmici play-offa za Europsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine Španjolska je pobijedila Hrvatsku sa 2-1. Uzvrat je sljedeće srijede u Varaždinu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. listopad 2010. 23:30

Španjolska je pobijedila, ali Hrvatska je puna optimizma. Potvrda je definitivna: ovu La Rojitu momci Dražena Ladića u Varaždinu mogu svladati i eliminirati. Da su imali manje padova u ritmu i bolju koncentraciju kod prekida, učinili bi to već sinoć. Euro, time i Olimpijske igre nisu nemoguća misija. U uzvratu će sve biti otvoreno. Pogotovo što nam ulaze jaka imena, Rakitić, Lovren i Jajalo. Valjda i Perišić, koji je iznenađuje u Burgosu ostao na tribini. Međutim neće biti jednako zvučnih Kalinića i Vrsaljka zbog dva žuta kartona.

U 6. minuti Adrian Lopez nije uspio “slomiti” Vrsaljka, ali je nakon ubačaja s desne strane pucao glavom iz idealne pozicije. Kelava je sjajno obranio. U 12. minuti, poslije netočnog dodavanja Punčeca, vješto su kombinirali Mata i Adrian Lopez. Potonji je još jednom raspalio, sada iz teže situacije, a Kelava se opet našao na mjestu.

Visoki ali brzi Adrian Lopez u 21. minuti nadoknadio je propušteno nakon sjajne asistencije Thiaga, no mladi Vatreni ekspresno su poravnali. Školnikov gol nakon udarca Kalinića i obrane vratara, vratio je rezultat u egal.

Ipak, neshvatljivo inertna i nespremna za reakciju, Ladićeva je postava primila pogodak iz prekida dvije minute prije isteka prvog dijela. Svi su gledali San Josea kako udarcem glavom praktično zakucava.

Kako su minute tekle, oštrilo se ozračje, na igralištu i tribinama. Zapljusnuli su žuti kartoni, ali na suca Istvana Vada iz Mađarske ne možemo se žaliti. Primjerice, Kalinića je samo usmeno opomeno nakon što je odgurnuo Domingueza, a netko bi možda pustio i akciju u 63. minuti i priznao pogodak Krkića. Vad je opravdano označio prekršaj na Kelavi.

U 90. minuti Mata je išao sam na Kelavu, ali je, začudo, promašio...

Sastavi:

Španjolska: Gea, Azpillicueta, Mikel, Jose, Dominguez, Perez, Alcantara, Parejo, Krkić, Mata, Adrian. Izbornik: Luis Milla.

Hrvatska: Kelava, Vida, Vrsaljko, Ademi, Punčec, Maloča, Tomečak, Palić, Kalinić, Badelj, Školnik. Izbornik: Dražen Ladić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 08:48