ŠTEDNJA NA POLJUDU

Milović i Jonjić propuštaju sezonu zato što Hajduk nema novaca za karbonske maske!

Piše: Vedran PavičićObjavljeno: 03. travanj 2013. 09:13

Hajdukovci posljednje gostovanje u Koprivnici pamte po zasluženoj pobjedi, ali i teškim ozljedama stopera Gorana Milovića i Mateja Jonjića zbog kojih su još uvijek izvan momčadi. Obojici je, podsjetimo, u duelima s igračima Slavena Belupa pukla jagodična kost pa su odmah podvrgnuti operativnom zahvatu. Prve procjene govorile su da ih čeka najmanje dva mjeseca izbivanja s terena, ali po zadnjim informacijama čini se da ih neće biti do kraja sezone. Problem je u maskama za lice koje bi morali koristiti tijekom igranja, već su dvaput isprobavali maske, ali one im ne odgovaraju zbog specifičnosti ozljeda. Situacija bi bila znatno lakša da su, primjerice, slomili nos, ovako im maske stvaraju pritisak na kosti lica i uzrokuju bol. Problem s maskama spomenuo je prije nekoliko dana trener Krstičević, on bi ih volio što prije imati u kadru, ali okolnosti mu ne idu na ruku.

- Prije svega treba reći da su Milović i Jonjić pretrpjeli teške ozljede kod kojih je oporavak u pravilu dugotrajan. Operirala ih je prof. dr. Aljinović koja je jedna od najboljih stručnjaka u Hrvatskoj, a proces oporavka zasad teče dobro. Jasno je da kost još nije zacijelila pa je jedina mogućnost da igraju s maskama. One su napravljene, ali trebaju se doraditi još neki detalji - kaže voditelj Hajdukove liječničke službe dr. Čukelj.

Maske za Milovića i Jonjića izrađene su u Zagrebu i od nešto su tvrđeg materijala pa nisu idealne za korištenje. Bolje rješenje postoji u Švicarskoj gdje se mogu naručiti maske od karbona, ali one su znatno skuplje i koštaju po nekoliko tisuća eura. Za Hajdukovu blagajnu trenutno je to preveliko opterećenje, u vremenima kada se štedi na svakom koraku kupnja maski u Švicarskoj je značajan trošak za Bijele. Stoga su Milović i Jonjić osuđeni na čekanje da kost zaraste, što ovisi samo o njihovu organizmu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 01:26