Srdjan Vrancic / CROPIX
NOVI IZAZOV

Milić debitirao za Rostov, Pletikosa poručio: 'Direktori su mi rekli da je odličan'

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 29. lipanj 2013. 14:10

Hrvoje Milić, nakon dvije godine u Puli i Istri 1961, novi je igrač FC Rostova i stanovnik toga milijunskog ruskoga grada. Igrač koji je nedavno debitirao za Hrvatsku, protiv Portugala, doživio je novi profesionalni iskorak, transfer u jaku, bogatu i izazovnu rusku Premjer ligu. U četvrtak poslijepodne Milić je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv kijevskog Arsenala (1:2) ušavši u nastavku utakmice.

O njegovu debiju kapetan mu Stipe Pletikosa kazao nam je:

- Nisam gledao utakmicu jer smo dio igrača imali drugi program rada, ali odmah nakon utakmice došli su mi dva naša direktora i širokog osmijeha kazali da je Milić bio odličan. Još mu nedostaje malo mirnoće kod centaršuta, ali brzina, probojnost, dojmili su sve. S obzirom da je tek došao, da je sva ta gungula oko transfera ipak stresna za mladog igrača, ispalo je to sve super. Kad se spremi i uigra, Milić će biti pravo pojačanje.

Momak koji je prije dvije godine došao u Pulu s aureolom prvotimca švedskog Djurgardensa i bivšeg Hajdukova igrača, a koji je ponikao u Osijeku, ipak je bio manje poznat široj javnosti. Ubrzo je u Puli naznačio kvalitete (brzina, probojnost, tehničko znanje) koje će ga u manje od 24 mjeseca dovesti do reprezentativnog poziva i životno važnog transfera.

- Sretan sam - oglasio se Milić iz austrijske baze Rostova;

- Potpisao sam superugovor, dobio superuvjete te je sada samo na meni da kvalitetno treniram i igram te uzvratim na veliko povjerenje ruskog kluba. Iznimno sam motiviran, jedva čekam da se okušam u Premjer ligi, koja je iznimno kvalitetna, te da osiguram poziciju u prvoj momčadi Rostova. To je preduvjet da dobrim igrama zadržim status hrvatskog reprezentativca.

U Milićevu glasu se osjeća uzbuđenje. Kako i ne bi, iz Pule i HNL-a vinuo se u konkurenciju gdje ga očekuju i takvi protivnici kao što su Etoo, Aršavin i druge globalne zvijezde... Da Osječanin nema kompleksa prema veličinama dalo se razabrati već u Ženevi, gdje je protiv Ronaldova Portugala igrao gardom dugogodišnjeg reprezentativca a ne debitanta.

- Igrati u reprezentaciji bilo je čudo, okruženje igrača, izbornika, trenera, navijača tako dobro i tako jednostavno. Učinit ću sve da dobrim igrama u Rostovu zadržim taj status u Vatrenima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 12:20