HRVAT U SRPSKOJ LIGI

Mateja Kežman otkrio: 'Delača su tražili Udinese i Chievo, ali se opredijelio za Vojvodinu'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 09. srpanj 2013. 17:39

Sve je teklo nešto sporije od brzine svjetlosti i u ponedjeljak je Matej Delač na Novosadskom putu 114 u Novom Sadu potpisao jednogodišnju vjernost NK Vojvodini, s naznakon da obje strane računaju još na jednu. Posrijedi je posudba profesionalca Chelseaja, već peta u nizu: prvo je nadareni vratar ustupljen Vitesseu, pa Dynamu iz Českih Budejovica, zatim Vitoriji Guimaraes, prethodne polusezone pak matičnom Interu Zaprešić.

- Nadam se da ću ishoditi međunarodnu dozvolu temeljem nastupa za mlade selekcije te se vratiti u Englesku; bilo bi to super budući da je na Otoku mnogo lakše naći klub - pričao je Matej početkom lipnja.

Sve se, eto, rasplelo drukčije. Za što je najzaslužniji njegov imenjak Mateja Kežman, Beograđanin ličkih korijena koji je perspektivnu “jedinicu” pratio dugo te je u suradnji s Romanom Abramovičem i Joseom Mourinhom usmjerio prema Lalama, uvjeravajući da će tu imati najbolje uvjete za napredak. Kežman je na Stamford Bridgeu igrao nakon dionica u Partizanu i PSV-u, a prije članstva u Atleticu Madrid, Feneru, PSG-u i BATE Borisovu. Danas je član uprave Vojvodine “jedne jedine” i posebni savjetnik mladog predsjednika Balše Butorovića čiji je otac i prethodnik Ratko, zvan Bata Kan Kan, u snu preminuo prije mjesec dana...

- Delača su tražili Udinese, Chievo i neki portugalski ligaši, ali opredijelio se za nas. Vjerujem da će potencijalni nasljednik legendarnog Petera Čecha već ove jeseni na “Karađorđevu” braniti upravo protiv londonskih plavih!

To priželjkuje i Matej:

- Želim pred mrežom biti stalno, da sezone ne prolaze uzalud...

Proslavio se 22. veljače 2008. kad ga je Borimir Perković kao tada najmlađeg debitanta nacionalne lige sučelio zagrebašima u Kranjčevićevoj i kad je spektakularno obranio kazneni udarac Davoru Vugrincu (gosti pobijedili 1:0). Sljedećeg ljeta prebolio je mononukleozu i otišao u Chelsea u koji se, dakle, nikako ne vraća. Je li Novi Sad prekretnica karijere koja je toliko obećavala?

U ponedjeljak je bio jedna od tri nogometne teme dana u naših istočnih susjeda, odmah do vijesti da će Srbija 6. rujna dočekati Hrvatsku na “Marakani” te da su glavni kandidati za izbornika Republike Srpske Dušan Bajević i Radomir Antić. Fotografirao se s klupskim šalom, obavio liječnički pregled i pošao na trening od 17,00.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. rujan 2024 18:54