Dragan Matić/CROPIX
ČVRSTO U FOTELJAMA

Marković i Mamić novim statutom zabetonirani - maknuti ih može samo država!

Ukoliko Uskok napravi još koju akciju poput uhićenja Širića i Djedovića, poljuljani temelji Rusanove dodatno bi se zatresli i HNS bi tada doživio korjenite promjene
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. prosinac 2011. 10:13

Vodstvo HNS-a učvrstilo je vlast, u 2012. godinu ulazi s vrlo čvrste pozicije što se tiče odnosa snaga u Savezu. Vrhuška u Rusanovoj jedinog pravog oponenta imala je u Igoru Štimcu, ali nakon njegovog poraza a potom i povlačenja Zdravko Mamić sigurno dominira.

Niti na sljedećoj Skupštini, koja se mora održati krajem veljače ili početkom ožujka radi usvajanja proračuna, ne treba očekivati nikakve drame. Teško će ubuduće biti sazvati i izvanrednu Skupštinu, za to su potrebni potpisi čak 11 županija, odnosno deset plus Udruga 1. HNL.

Moguće mijene u nogometu sada su u rukama isključivo državnih institucija. Ukoliko Uskok napravi još koju akciju poput uhićenja Širića i Djedovića, temelji Rusanove dodatno bi se zatresli, tada bi vjerojatno intervenirala država preko Ministarstva nadležnog za sport, i HNS bi doživio korjenite promjene. No, Vlada ne može, niti smije zbog Fife i Uefe koje sve prate, uplesti se izravno, preduvjet je da se ustanovi kako Kuća nogometa nije u stanju funkcionirati po zakonu.

Ako su Marković, Mamić i društvo čisti, ukoliko se nemaju razloga bilo čega bojati, tada će nastaviti mirno kormilariti. Sigurno da golicaju Malešove riječi “tek će sve izaći na vidjelo”. Ipak je on “Uskokov pouzdanik”. Makar ta najava i ne mora ništa značiti.

ŠTO SE MOŽE DOGODITI?

MARKOVIĆ ODLAZI NAKON EURA

Ne ojača li opozicija unutar nogometa, Marković će ostati predsjednik do Eura. Nakon toga trebao bi se samovoljno povući, nakon 13,5 ili 14 godina, zavisno o terminu, te omogućiti da se u utrku upuste nova lica.

ŠIMIĆ ULAZI U KAMPANJU

Dario Šimić živi u Zagrebu, dakle može biti predstavnik jedino ZNS-a u kojem kotira dobro. Iz Frankopanske ulice delegirat će ili Šukera ili Vrbanovića. Šimić međutim može ući u utrku i postati ozbiljan oponent ako ga nominira Udruga klubova 1. HNL.

UKLJUČUJE SE DRŽAVA, STIŽE BOBAN

Ako se Hrvatska vlada izravno uključi i smijeni vrh Saveza, te postavi privremenog povjerenika, nakon čega bi se proveli novi izbori sa svježim licima, Zvonimir Boban napokon bi, nakon višegodišnjeg zazivanja nacije, mogao postati predsjednik HNS-a.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. rujan 2024 10:55