Damir Krajac / CROPIX
ŽELI S MODRIMA U LP

Marko Pjaca u nemogućoj misiji: ‘Ne želim otići dok ne osjetim pun Maksimir’

'Naravno da godi kada netko prepozna tvoj potencijal i kada je spreman to platiti ogromnim novcem, ali ostanak u Dinamu se pokazao kao ispravna odluka'
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 01. svibanj 2015. 00:14

Igrao je ovog proljeća sve utakmice, 12 ligaških i tri kup-dvoboja. Zabio je šest golova, dodao tri asistencije i bez ikakve dvojbe figurira kao najbolji igrač Dinama ovog proljeća.

A još u zimskom prijelaznom roku Marko Pjaca mogao je otputovati za Bolognu. Za 8,5 milijuna eura koliko je talijanski klub nudio maksimirskim čelnicima za ovog 19-godišnjaka.

Nisu nikada priznali u Dinamu, ali nije im baš bilo svejedno. Takav novac u kombinaciji s Pjacinim godinama najčešće izaziva kaos u glavi...

Kvalifikacije za LP

- Iskreno, o Bologni razmišljam samo ako mi je netko spomene. Ne dira me previše što je bilo, već gledam prema naprijed. Nemojte me krivo shvatiti, naravno da godi kada netko prepozna tvoj potencijal i kada je spreman to platiti ogromnim novcem, ali ostanak u Dinamu se pokazao kao ispravna odluka - priča nam Marko Pjaca koji je debelo opravdao povjerenje Zorana Mamića.

Isto tako, trenerovu kritiku, kad je ovaj nedavno zagrmio na ekipu, smatra na mjestu. Kako to objašnjava Pjaca, Dinamo si ne smije dopustiti opuštanje u “malim” utakmicama.

- To nam se može vratiti u onim bitnim koje nas čekaju ove jeseni u kvalifikacijama za Ligu prvaka - rezonira Pjaca i ovim odgovorom nas ostavlja bez pitanja planira li ostati dio modre momčadi i u idućoj sezoni. No, možda dotad stigne neka nova Bologna.

Kovačev poziv

- Još mi je sve to daleko, iako je zapravo jako blizu, ali osjećam da nisam spreman završiti priču s Dinamom. Bar ne još. Svjestan sam da mladi odlaze sve ranije i da je to pitanje egzistencije, ali golica me pomisao na Dinamo u Ligi prvaka, pun Maksimir i bolju atmosferu od ove u kojoj sada igramo. Jednostavno, nisam to doživio i ne bih htio otići iz Dinama bez toga - poručio je Marko Pjaca i istaknuo kako ga upravo činjenica da je odigrao sve utakmice ispunjava samopouzdanjem.

A taj stav i igru primijetio je i izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač koji mu je u rujnu ponudio debi u prijateljskom srazu s Ciprom. Uvjerljivu pobjedu protiv Norveške je gledao s klupe, a samo ozljeda bi mogla zaustaviti pozivnicu za prijateljsku utakmicu s Gibraltarom u Varaždinu i Italijom na praznom Poljudu.

Dvostruka kruna

- I ja se nadam da će pozivi dolaziti, da ću se nametnuti u prijateljskim utakmicama i izboriti minutažu za one kvalifikacijske. Ma, prilika će doći, na meni je da opravdam povjerenje - priča krilni napadač koji u međuvremenu mora u Maksimiru dovršiti posao s Dinamom. Deseti uzastopni naslov u prvenstvu je arhiviran, finale Kupa protiv Splita je još jedini izazov.

- Vrijeme je da vratimo dvostruku krunu u Maksimir. No, motive treba pronaći i u ovim ostalim utakmicama koje imamo do kraja. Recimo, da stvaramo automatizme u igri kojima bismo lakše igrali europske utakmice - smatra Pjaca koji skenira i vlastitu igru.

I tu je dosta kritičan. Sam će reći da treba raditi na situacijskim vježbama jer “kada uđem u priliku trebam je i iskoristiti”.

Da šansa bude pogodak, Pjacin je plan. Jer, kako kaže, u Europi druga šansa možda neće ni doći...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. rujan 2024 00:32